В авдіївській промзоні українські військові знищили російського снайпера

Учора, 8 березня, під час несення служби на передових позиціях в районі авдіївської промзони, військовослужбовці ЗСУ виявили ворожу снайперську групу. Одного снайпера у ході бойового протистояння було знищено. Встановлено, що загиблий –  громадянин Росії, пише ІАЦ РНБО.

За минулу добу внаслідок бойових дій Збройні сили України втрат не понесли – жоден український військовий не загинув та не був поранений на передовій.

Донецький напрямок

Вчора від вогню ворожих мінометних розрахунків найбільше потерпали позиції ЗСУ навколо окупованої Горлівки. Вдень ворог обстрілював Майорське півтори години, випустивши 30 мін. Під вечір окупанти розпочали сеанс мінометного вогню по Новгородському, що тривав більше 4 годин, впродовж яких випустили близько 100 мін. Крім того, ворог активно використовував гранатомети, кулемети, а також снайперську зброю.

Противник застосовував міномети у Верхньоторецькому, а близько 11 вечора бойовики відкрили вогонь з артилерії калібру 122 мм по наших позиціях у Зайцевому, де випустили 30 снарядів.

В районі світлодарської дуги ворог вів турбуючий мінометний вогонь та активно провокував наших військових, відкриваючи вогонь з кулеметів та озброєння БМП.

У районі Авдіївки після обіду ворог вів мінометний вогонь середньої інтенсивності тривалістю більше п’яти годин. У Кам’янці, в районі Донецького аеропорту та  поблизу Невельського бойовики застосовували виключно легке озброєння.

За минулу добу сили окупанта поранили трьох цивільних на лінії зіткнення на Донецькому напрямку. Волонтерам з Житомирщини Юлії Толмачовій та Сергію Адам’яку,  пораненим на північних околицях Горлівки, вчасно надали фахову медичну допомогу у бахмутській лікарні. Згодом їх евакуювали до Дніпра.

Третій потерпілий – місцевий житель Авдіївки, якого було поранено на подвір’ї власного будинку снарядом, випущеним ворогом. Сьогодні вранці чоловіка було відправлено до військового госпіталю у Покровську.

Відносне зменшення інтенсивності ворожих обстрілів дозволило українським інженерам провести ремонтні роботи у Авдіївці. Вчора було відновлено роботу Донецької фільтрувальної станції. Таким чином,  тепло-, водо- та електропостачання у багатостраждальному місті здійснюється в штатному режимі.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку ворог здійснив 24 збройних провокації, з них – 13 із застосуванням важкого озброєння.

Луганський напрямок

Минулої доби інтенсивність бойових дій помітно знизилась. Ворог двічі за день обстріляв з мінометів Троїцьке та Новоолександрівку, і один раз – Попасну. В Станиці Луганській та Кримському бойовики здійснили збройні провокації з легкого озброєння.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулось 11 обстрілів, зокрема – 4 з використанням мінометів.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Маріупольський напрямок

Вчора вночі бойовики традиційно відкривали вогонь з легкого озброєння протягом ночі. Основна вогнева активність ворога як і раніше припадає на південну частину напрямку.  Після обіду окупанти відкрили вогонь з артилерії калібру 122 мм по  Широкиному. Також під мінометні обстріли потрапили позиції ЗСУ в Мар’їнці, Чермалику, Павлополі.

За минулу добу, на Маріупольському напрямку відбулось 33 ворожих обстріли, зокрема – 5 з важкого озброєння.

Днями у Бахмутському районі Донецької області співробітники СБУ запобігли неконтрольованому обігу великої кількості зброї, вибухівки та набоїв

Поблизу села Переїзне правоохоронці виявили схованку з ручним протитанковим гранатометом та трьома пострілами до нього, трьома ручними гранатами та понад чотири сотні набоїв різного калібру. Ще один схрон зі зброєю співробітники СБУ виявили неподалік селища Спірне. Зі схованки було вилучено 200-х грамову шашку тротилу та 2 детонатори, а також дві гранати РГД-5 та більше сотні набоїв калібру 5,45 мм.

На Луганщині суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного учасника Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

Наприкінці травня 2014 року мешканець Луганської області приєднався до одного з бандформувань т.зв. «ЛНР», стояв на блокпосту, перевіряв документи у громадян, багаж та автомобілі. За таку «службу» отримував сигарети і харчі. З часом, побачивши зсередини, що таке «руський мір», чоловік усвідомив свою помилку, залишив лави НЗФ та почав шукати способу повернення до мирного життя. Програма СБУ стала його вірним порятунком.

Випускники Національної академії сухопутних військ вдосконалюють навички з водолазної підготовки

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині, вихованці військового ВНЗ виконують практичні занурення під воду із використанням водолазного спорядження. Під час самого занурення майбутні офіцери не лише практикують пересування під водою, але й вчаться ремонтувати інженерне обладнання, проводити пошукові роботи, знешкоджувати боєприпаси та вибухівку тощо.

Через КПВВ «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували 12 вантажних автомобілів з продуктами від МКЧХ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар