У Кіровограді організовують поїздку в Холодний Яр

12 – 13 квітня 2014 р. на Чигиринщині (Черкаська область) відбудеться вшанування борців за волю України різних епох – Гетьмана України Богдана Хмельницького, козацтва Армії УНР та полку гайдамаків Холодного Яру.

Гостей прийматимуть Суботів, Матвіївка, Мельники та хутір Буда. З приводу поїздки в Холодний Яр звертатися за адресою: Кіровоград, вул. Преображенська,28-А. Вартість поїздки (в обидві сторони) – 70 грн.

Орієнтовна програма
День перший
Вшанування розпочнуться о 10.00 в Суботові, що в Чигиринському районі Черкаської області. Панотець Володимир проведе панахиду в Іллінській церкві за Гетьманом Богданом Хмельницьким, його синами, старшиною та козацтвом, а також генералом-поручником Михайлом Омеляновичем-Павленком і учасниками Першого зимового походу Армії УНР, яка в лютому 1920 року прийшла на Чигиринщину. По завершенні панахиди панотець проведе біля Іллінської церкви освячення верби.
Відбудеться й екскурсія на замчище Богдана Хмельницького та до 200-літньої хати суботівського гончаря.
О 12.30 – виїзд у холодноярське село Матвіївку (Чигиринський р-н), де біля пам’ятника козакам і старшинам полку гайдамаків Холодного Яру о 13.30 розпочнеться меморіальний мітинг. Заплановано й відвідини Попової хати, де в середині лютого 1920 р., під час Першого зимового походу, кілька днів жив легендарний український командарм Михайло Омелянович-Павленко.
О 14.30 – 15.30 – поминальний обід у Матвіївці.
О 15.45 – 18.45 – похід на Вовчий шпиль, де у 1919 – 1920-х роках таборувалися холодноярські партизани.
В околицях Вовчого шпиля заплановано провести молодіжний патріотичний табір.

День другий
10.00 – 11.30 – меморіальний мітинг у центрі с. Мельників – колишньої “столиці Холодноярської республіки”, під час якого делегація вшанує могили Василя Чучупака та холодноярців на цвинтарі Мельників.
12.15 – 12.45 – освячення зброї на берегах Гайдамацького ставу біля Мотриного монастиря, яке звершить протоієрей Василь Циріль УПЦ Київського Патріархату.
13.15 – 14.00 – покладання квітів на символічну могилу останнього кошового Запорозької Січі Петра Калнишевського на х. Буда, відкриття меморіалу Небесної сотні (автори Микола Теліженко та Юрко Олійник), заупокійна літія за невинно-убієнними за волю України в час важких протистоянь та молитва за Україну! (звершить протоієрей Василь Циріль).
14.15 – 15.00 – поминальний обід.
15.00 – 16.30 – концерт патріотичної пісні, під час якого відбудеться презентація книжки Романа Коваля та Петра Гогулі “Медвинське повстання” і диску визвольних пісень ХХ ст. “Ми сміло в бій підем”, який підготували студія “Рутенія” та Історичний клуб “Холодний Яр”.
17.00 – від’їзд делегацій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар