У Волновасі затримано колишнього бойовика з бандформування «Оплот»

Ілюстрація mediarnbo.org

ІАЦ РНБО повідомляє, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених серед українських військ немає.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 3 ворожих обстріли. Всі вони сталися під Попасною у другій половині доби. Важке озброєння противник не застосовував.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі та під Горлівкою вчора протягом дня противник здійснив кілька обстрілів. Один з них був мінометним. Південніше, у Новоселівці Другій та Кам’янці противник також застосовував міномети.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, тривають активні бойові дії в Авдіївці. Вчора противник обстрілював українські позиції не менше 12 годин. Традиційно напруження зростає у другій половині дня. Ворог випустив по наших позиціях понад 60 мінометних мін, а також кинув у бій снайперів та бронетехніку. В Пісках та Опитному вчора також було неспокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку противник здійснив 18 обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Майже всі вчорашні обстріли з боку НЗФ припадають на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Найскладніша обстановка – у Водяному та Широкиному. Ворог неодноразово застосовував БМП. Бойові дії тривають і вдень, і вночі.

У Мар’їнському районі вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник здійснив 31 обстріл, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Інформація ГУР МОУ

Повідомлення про вчорашній вибух на території Донецького казенного підприємства хімічних виробів підтверджено. Причиною інциденту стало необережне поводження з вибухонебезпечними предметами бойовиків так званого «11-го полку» російсько-окупаційних військ, що збирали металобрухт на території підприємства.

У Волновасі затримано колишнього бойовика з бандформування «Оплот»

Місцевий мешканець, який на початку війни ще був неповнолітнім і навчався в Макіївці,  вступив до лав НЗФ «Оплот» разом з друзями, щоб підзаробити і розважитися.

Юнак був членом НЗФ з червня до вересня 2014 року, і вартував на блокпостах. Згодом він переховувався у Маріуполі.

Ще один колишній бойовик успішно завершив програму СБУ «На тебе чекають вдома»

Мешканець Слов’янська приєднався НЗФ у 2014 році. Але уже незабаром, зрозумівши хибність вибору, він залишив бойовиків. Спочатку переховувався на тимчасово окупованій території, а потім ‒ у рідному місті. За порадою товаришів чоловік добровільно здався правоохоронцям, і розповів про всі обставини своєї діяльності у лавах ворога. Суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

У навчальному центрі Сухопутних військ ЗСУ, що у Чернігівській області, наші військовослужбовці проходить курс із базової загальновійськової підготовки за участю фахівців Збройних сил Литви

Метою курсу – підготовка інструкторів, які згодом навчатимуть новобранців за стандартами НАТО.

Також на Чернігівщині тривають танкові бригадні навчання із залученням 1 тисячі резервістів ЗСУ першої черги

Цього року термін зборів збільшили з 15 діб до 30.

На Хмельниччині ще 15 військових саперів отримали від канадських інструкторів сертифікати зразка НАТО

Півтора місяці для українських військових інженерів проводився курс підвищеного рівня із виявлення та знищення саморобних вибухових пристроїв. Усього з 2015 року таким чином підготовлено понад 160 військовослужбовців Центру розмінування ЗСУ.

Українські військові допомагають мешканцям прифронтових районів на сході України

Офіцери Оперативного командування «Схід» СВ ЗСУ доставили 18 хворих дітей з Авдіївки, Світлодарська, Бахмута, Нетайлового до лікувальних закладів Дніпра. Нестача медичних фахівців у прифронтових лікарнях ускладнюють надання цивільним кваліфікованої медичної допомоги. Саме тому військові не залишаються осторонь, а роблять усе можливе, аби полегшити страждання людей.

Через КПВВ «Новотроїцьке» вчора проїхали 14 вантажних автомобілів МКЧХ, які перевозили продуктові набори для мешканців окупованої частини Донецької області.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар