КОХМ презентує виставку «Любов моя – ТЕАТР» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Експозиція «Любов моя – ТЕАТР», приурочена Міжнародному дню театру, відкрилася сьогодні, 27 березня, у Кіровоградському обласному художньому музеї.  

Як повідомили Першій електронній організатори, виставка присвячена як діяльності академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Кропивницького, так і творчості заслуженого діяча мистецтв УРСР, головного художника театру Василя Єрьоменка (1919 – 2002 рр.).

Адже у театрі гра артистів не має сенсу без оформленої сцени, декорацій, вдало підібраних костюмів. Ні один театр світу не обходиться без послуг фахівців – художників-оформлювачів, художників-декораторів, художників-сценографів тощо. Саме такою роботою займався все своє життя театральний художник, наш земляк В. Єрьоменко.

В експозиції представлені його ескізи декорацій до театральних вистав «Коли в серці весна» за п’єсою Козіна, «Сонячний дім» Сімукова, «Маріне» Бараташвілі та різноманітні ескізи театральних костюмів до спектаклю «Дума про Британку» Яновського, «Хрест життя» Карпенка-Карого і «Закохана витівниця» Лопе де Вега.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар