В Олександрії може загинути гордість музшколи

Рояль «Октябрь» опинився під загрозою у музичній школі в сел. Димитрове. Інструмент радянський, добротний, у відмінному стані і відмінно звучить, гордість школи.

Про це повідомляє «Правдоруб».

Так сталося , що зараз в селищі оптимізують систему опалення бюджетних установ. Велику газову котельню вирішено перенести до Олександрії, а опалювати школу, дитячий садок та лікарню будуть міні-котельні , які у спішному порядку будуються.

Повинна отримати свою міні-котельню і місцева музична школа , але їй не вистачило грошей. Міська влада вирішила , що музикалка якось переживе одну зиму без опалення , а далі котельню начебто побудують,.

«Я бачу ситуацію як безвихідну. Щоб школа нормально перезимувала – потрібні гроші , а їх не знайшли. Від зимового холоду і «гри» температур інструмент загине, і будівля загине. Це закони фізики: коли температура «грає», предмети мають властивості розширюватися і стискатися. Для чого це робиться, я не розумію», – хвилюється керівник школи Володимир Бабич.

На думку селищної голови Тетяни Бандурко , директор перегинає палицю . Насправді , школі запропонували перезимувати в місцевій школі № 12. А навесні повернутися до себе додому.

«Люди просто принципово не хочуть , а я не вважаю це проблемою – перезимувати в школі. Хочу сказати , що міська рада шукає гроші для будівництва цієї котельні. Міський голова говорив , що постарається зробити коригування бюджету за підсумками дев’яти місяців. Але не факт, що необхідну суму виділить казначейство. Треба 200-300 тисяч, наскільки я знаю, але зараз це по всій країні таке з казначейством», – прокоментувала Бандурко.

У музичній школі звісточку про тимчасове переїзді сприймають як знущання. Кажуть, що загине не лише рояль , але ще дев’ять піаніно і клавесин . Інструменти не витримають переїзду до школи , а потім назад, – розсиплються. Будівля без опалення теж прийде в непридатність.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар