Минула доба позначилася певною деескалацією ситуації на Донбасі

Сьомий день активних бойових дій позначився певною деескалацією ситуації. Значно знизилася кількість ворожих обстрілів та поточні втрати у лавах українських військ, повідомляє ІАЦ РНБО.

Проте до повного перемир’я ще дуже далеко: окупанти активно застосовують все наявне важке озброєння, в Авдіївці була чергова спроба штурму з боку противника. За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, також бойовики перешкоджають ремонту пошкодженої ними ж інфраструктури.

Луганський напрямок

Як і раніше, майже всі ворожі обстріли припали на Попаснянський район. Ворожі обстріли тривають і вдень, і вночі. Противник 5 разів застосовував міномети та 1 раз – установку «Град». Важке озброєння використовувалося окупантами лише в темну пору доби.

Також короткий 15-хвилинний обстріл з боку НЗФ відбувся у Жовтому.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 обстрілів, половина – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора вперше за тиждень в Авдіївці бойові дії вийшли з цілодобового режиму.

З перервами, противник вів вогонь близько 11 годин, решту дня було відносно спокійно. Під час кожного обстрілу окупанти застосовували важке озброєння. Обстановка дещо загострилася після 16 години. Противник двома групами (в кожній – близько 10 осіб) атакував наші позиції зі східного та південно-східного напрямків. Бій тривав кілька годин і завершився вдало: ми утримали опорний пункт, і не понесли втрат. Атака супроводжувалися масовим обстрілом з боку Ясинуватої. Противник застосовував все наявне важке озброєння, окрім «Градів».

За минулу добу правоохоронці задокументували пошкодження 22 будинків та 2 автомобілів в Авдіївці. Представники центральних та місцевих органів влади продовжують активно працювати над відновленням інфраструктури міста. Працівники Національної поліції відкрили два додаткових пункти прийому громадян, що працюють в режимі пунктів обігріву, харчування та надання гуманітарної допомоги. Наразі газ та теплопостачання в квартирах Авдіївки є, влада працює над відновленням лінії електропередачі.

На лівому фланзі Авдіївки – це район Кам’янки, Крутої Балки та Донецької фільтрувальної станції, – противник активізувався.

Вчора там було зафіксовано 2 обстріли з танка та БМП.

Водночас на правому фланзі (ділянка фронту позиція «Шахта Бутовка» – Піски) вчора було тихо.

Також противник порушив режим тиші під Горлівкою. У Новолуганському відбувся ворожий артобстріл. В Зайцевому противник застосував і легке озброєння, і міномети. На світлодарській дузі вчора було тихо.

Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Райони основних бойових дій залишаються незмінними: це Мар’їнський район, Новотроїцьке, ділянка фронту Чермалик – Широкине. Проте загальна активність ворога дещо знизилася. Противник кілька разів застосовував міномети, танк і снайперів. Між 10:00 та 15:00 на фронті було спокійно, решту дня бойовики стріляли. Найбільша кількість ворожих обстрілів припала на Павлопіль та Широкине.

Всього вчора противник на Маріупольському напрямку порушив режим тиші 25 разів, зокрема 4 – із застосуванням важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення в Авдіївці.

Інформація ГУР МОУ

Вчора противник знову поніс втрати під Авдіївкою. Як повідомляє українська розвідка, зараз в донецьких лікарнях перебуває близько 380 важкопоранених бойовиків.

Ще один мешканець Луганщини повернувся до мирного життя завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома»

Встановлено, що в червні 2014 року чоловік вступив до лав НЗФ, патрулював вулиці міста з рушницею. Через місяць він вийшов зі складу НЗФ, оскільки не сприйняв ідеї сепаратизму.

Сьогодні на Дніпропетровщині проведуть в останню путь санінструктора 54-ї окремої механізованої бригади

Молодший сержант Наталія Хоружа 2 лютого загинула під ворожим обстрілом на світлодарській дузі під час евакуації пораненого з передової. Ця мужня жінка врятувала життя багатьом нашим солдатам та офіцерам. Вічна слава і пам’ять героям, які загибли за Україну!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар