У зоні АТО троє військовослужбовців отримали поранення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора тут було значно спокійніше ніж добою раніше. Окупанти продовжували широко обстрілювати наші позиції у Попаснянському районі та в районі Бахмутської траси. Втім майже без використання важкого озброєння. Виключенням була ділянка фронту поблизу Попасної, де по обіді бойовики випустили понад 25 мінометних мін у бік наших захисників.

На сході напрямку, а саме у Станиці Луганській, відбулася одна ворожа збройна провокація з використанням гранатометів. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Усього вчора на Луганському напрямку відбулося 15 обстрілів з боку НЗФ. Чотири з яких були мінометними.

Донецький напрямок

Бойова обстановка залишається складною. Вчергове розширилася географія бойових дій противника. Так, знову неспокійно на Світлодарській дузі та в районі Донецького летовища. Загалом, важке озброєння бандформування використовували вздовж усієї лінії фронту.

Найбільш активно – в авдіївській промзоні, де за добу впродовж чотирьох обстрілів тамтешніх українських позицій сили окупанта випустили понад 70 мінометних мін та більше 10 артилерійських снарядів. Українські війська регулярно відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку  відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого  озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчергове бойові дії перемістилися на південь. Так, на ділянці фронту Красногорівка – Мар’їнка, де ворог здійснював масовані атаки наших позицій добою раніше, не зафіксовано жодного випадку порушення тиші.

За винятком трьох випадків порушення перемир’я ворогом у районі Докучаєвська, усі вчорашні обстріли на цьому напрямку прийшлися на лінію фронту Павлопіль – Широкине. Епіцентром бойових дій залишаються українські рубежі оборони у Широкиному та сусідньому з ним Водяному. Окупанти тримають важке озброєння на лінії фронту і активно ним користуються. Зокрема, артилерію противник використовував тричі – два рази проти захисників Водяного та єдиноразово у Широкиному.

У останньому після світанку бойовики відкривали вогонь з танка. Міномети ворогом застосовувалися на півдні Маріупольського напрямку цілодобово. Втім, найбільш активно – саме у Широкиному, де, за підрахунками Генштабу, противник випустив понад 70 мін. Нарівні з важким озброєнням вчора у районах бойового протистояння на Маріупольському напрямку бойовики широко використовували легке, зокрема активними були снайпери противника.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку  відбулося 34 ворожих обстрілів, половина яких – з важкого  озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення.

Днями підрозділи артилерії Військово-Морських сил тренувались стріляти по морським цілям

Артилерійський підрозділ окремої артилерійської бригади військ берегової оборони відпрацював вихід на бойові позиції, розгортання та вогонь по кораблю противника.

Курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил взяли учать у триденних тактико-спеціальних заняттях

Близько 200 майбутніх офіцерів отримали практичний досвід у розгортанні польового табору. В останній день навчань курсанти виконали завдання відповідно до своїх спеціальностей. Зокрема, здійснили супровід та умовне знищення повітряних цілей противника.

На Одещині та Миколаївщині тривають навчання Військово-морських сил України

До навчань залучаються кораблі, катери і судна, літальні апарати морської авіації, авто- і бронетехніка. Учасники маневрів відпрацьовують завдання з посилення охорони державного кордону. Корабельний склад проводить тактичні навчання з організації універсальної оборони корабля та враження надводних цілей.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до тимчасово неконтрольованої території прослідувало 30 вантажівок з гуманітарною допомогою

Більше 500 тон будівельних матеріалів від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, а також 115 тон продуктів харчування від Місії Міжнародного комітету «Червоного Хреста» отримали жителі окупованих районів областей на сході України.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар