Окупанти минулої доби 60 разів обстріляли українських військових

За повідомленням ІАЦ РНБО, минулої доби у зоні АТО окупанти 60 разів відкривали вогонь по українських позиціях. Чверть цих обстрілів були з важкого озюроєння.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися тільки у другій половині дня. Найбільш неспокійно було у Попаснянському районі, де окупанти масово обстрілювали українські позиції на ділянці фронту Новоолександрівка – Троїцьке з гармат та мінометів. При цьому було випущено майже 100 боєприпасів відповідних калібрів. Під час цих обстрілів противник продовжує дотримуватися свідомої тактики влучання по житлових кварталах міст і сіл, причому як території під контролем сил АТО, так і на окупованій. Зокрема, вчора постраждало м. Ірміно.

В інших районах також не вщухає вогонь противника. Зокрема, у Валуйському та Старому Айдарі також зафіксовано короткі мінметні обстріли з боку противника, у Станиці Луганській та Кримському – провокації із застосуванням легкого озброєння. За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Бойові дії ведуться по всьому фронту, за винятком Донецького аеропорту. Як і на Луганському напрямку, майже всі обстріли відбулися у другій половині дня. Порівняно з минулими днями, противник дещо рідше застосовував важке озброєння. Мінометні та гарматні обстріли з боку НЗФ зафіксовано у Південному Торецької міськради, Верхньоторецькому та Кам’янці (північніше Авдіївки).

Розширення географії бойових дій та значна загальна кількість ворожих обстрілів свідчить про те, що ворог не збирається виконувати Мінських угод та налаштований на ескалацію протистояння. По всьому горлівському периметру та в авдіївській промзоні вчора відбулася серія перестрілок між силами АТО й окупантами.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Головною подією дня стали 2 бойових зіткнення між українськими військовими та противником. Ситуація розгорталася таким чином.
Після 20 години противник, що займає позиції в Трудівських (мікрорайон Донецька) почав обстріл наших позицій в Мар’їнці. Дещо згодом ворожа ДРГ (до 7 бойовиків) висунулася вперед, проте була зупинена вогнем українським військових. Після цього противник здійснив другу спробу атаки, що також зазнала фіаско.
Ворог поніс втрати – в бою було важко поранено 1 бойовика, який згодом помер. Окупанти кинули свого колегу по зброї та втекли в Донецьк. Тіло евакуйоване українськими військовими. Загалом цей збройний інцидент тривав майже 2години, окрім легкого озброєння ворог застосовував БМП.
В цей же час ще одна ворожа ДРГ (до 5 осіб) висунулася з Петрівського, щоб атакувати наші позиції в Богданівці. Нагадуємо, саме тут восени відбулося розведення сил і засобів українських військ та противника, після чого зазвичай було тихо. Зрештою, після півгодинної перестрілки окупанти з втратами відступили.
На інших рубежах обстановка загалом незмінна. У Водяному та Широкиному відбулися мінометні обстріли. Дрібніші провокації відбулися по всьому фронту, причому навіть в тих місцях, де зазвичай спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 23 ворожих обстріли, зокрема 3 – з важкого озброєння, 2 бойових зіткнення.
За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення у Зайцевому внаслідок ворожого обстрілу.

Вчора у Донецьку окупаційна адміністрація передала представникам гуманітарного проекту ЗСУ «ЕВАКУАЦІЯ 200» тіла 3 українських військовослужбовців

Після опізнання тіл та проведення судово-медичної експертизи обставини їхньої загибелі будуть повністю встановлені. Висловлюємо співчуття рідним і близьким воїнів, які загинули за Україну.

Жінка з Волновахи знайшла у себе вдома зброю

Будинок пустував уже 5 місяців, але раніше він був зданий в оренду. Проводячи прибирання, жінка знайшла під ліжком небезпечну знахідку – 2 гранатомети, і відразу повідомила поліцію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар