Бойовики не полишають спроб захоплення наших позицій на Світлодарській дузі

За даними ІАЦ РНБО, за минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, троє – отримали поранення.

Луганський напрямок

Минулої доби противник провів ряд короткотривалих збройних провокацій на ділянці фронту Жовте – Кримське та у Попаснянському районі. Одного разу бандформування застосували міномет, обстрілявши українські позиції поблизу Кримського. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Всього вчора на Луганському напрямку відбулося  5 ворожих обстрілів, зокрема 1 – із застосуванням мінометів.

Донецький напрямок

Доба розпочалася з обстрілів ворогом Авдіївки. Близько 4-ї ранку бойовики відкрили вогонь з мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Там же ворог порушив тишу вдень, перед заходом сонця та пізно ввечері.

Найгарячіше – на Світлодарській дузі, де сили окупанта не полишають спроб захоплення наших позицій. Так, вранці під прикриттям вогню з артилерії, мінометів та бронетехніки, ворог атакував сили АТО.

За підрахунками Генштабу, бойовики випустили під час бойового протистояння більше 100 мін та снарядів, проте українські захисники відбили штурм ворога, незважаючи на щільний вогонь противника.

Але і на цьому зухвалість ворога не припинилася. Одразу після невдачі штурму окупант з гармат калібру 152 мм відкрив вогонь у бік домівок мирних жителів села Миронівка, що за 5 кілометрів на північ від району бойових дій на Світлодарській дузі. Пізніше протягом доби це прифронтове селище було обстріляно противником ще двічі – з тих же великокаліберних гармат.

До кінця доби бандформування відкривали вогонь з важкого озброєння поблизу Луганського ще два рази, загальною тривалістю близько трьох годин.

Також по одній ворожій збройній провокації відбулося у Новгородському та Верхньоторецькому, що на захід від окупованої Горлівки.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, зокрема 6 разів при цьому бандформування застосовували важке озброєння.

Маріупольський напрямок

Надалі простежується тенденція до зменшення кількості випадків порушення ворогом режиму тиші. Вчора таких відбулося п’ять. Тим не менш, 4 з них – із використанням мінометів. Місця ворожих обстрілів – наші позиції поблизу Красногорівки, Старогнатівки та Водяного.

Після шостої вечора бандформування відкривали вогонь зі стрілецької зброї у Гнутовому.

Вперше за місяць у Широкиному було абсолютно спокійно.

Уже сьогодні вранці, зайшовши одночасно з трьох напрямків, ворожа ДРГ (8 осіб) атакувала наш спостережний пост в районі Водяного. Напад відбито. Противник з втратами відступив.

Висловлюємо співчуття рідним та близьких воїнів, які загинули за Україну.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-gur-2

Українська військова розвідка здобула відомості про особливості міжетнічних сутичок в російсько-окупаційних військах. Оскільки росіяни та місцеві мешканці окупованої частини Луганської області не мають великого бажання воювати на боці бойовиків, командування противника залучає іноземців з кримінальним минулим. Посилаючись на незнання російської мови, такі «солдати удачі» ухиляються як від бойових завдань, так і від господарських робіт.

3 дні тому на передовій позиції так званого «6-го полку» відбулася сутичка між бойовиками. Російськомовні бойовики роззброїли своїх колег з інших країн, і оголосили, що бачити їх поруч із собою не хочуть.

Також розвідка повідомляє, що 20-21 грудня тіла загиблих окупантів з дебальцевської лікарні до єнакієвського моргу вивозили більше десяти автомобілів. Таким чином, невдала спроба наступу 18 грудня та подальші бої на світлодарській дузі коштували противнику надзвичайно дорого.

На блокпосту в Покровську поліцейські затримали колишнього бойовика, який давно перебував у розшуку

Встановлено, що після перебування у лавах НЗФ, він виїхав до Росії, щоб підзаробити, і нещодавно вирішив повернутися додому.

Днями ще один бойовик повернувся до мирного життя

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-1

СБУ схилила мешканця Торецька Донецької області добровільно скласти зброю та повернутися на мирну територію України. Чоловік перевіряв авто, що слідували через блокпост бойовиків, але згодом покинув бандформування.

З огляду на відмову чоловіка служити проти власного народу на користь окупантів, СБУ запропонувала йому скористатися програмою «На тебе чекають вдома». На сьогодні він вже звільнений від кримінальної відповідальності рішенням суду.

Тристороння контактна група у Мінську дійшла згоди щодо встановлення всеосяжного, сталого і безстрокового перемир’я з 24 грудня

Напередодні новорічних і різдвяних свят, по всій лінії зіткнення, згідно з рішенням групи, має бути запроваджений режим припинення вогню. Перемир’я дозволить завершити ремонтні роботи для забезпечення теплом, електроенергією та водою мешканців прифронтових міст і селищ. Зокрема, планується ремонт насосної станції Луганської ТЕС, лінії електропередач «Сіверський Донець-Донбас», а також трьох залізничних переїздів – одного у районі Бахмутської траси та двох на околицях підконтрольної бойовикам Горлівки.

Українська сторона в СЦКК підтримує міжнародну місію Міжнародного Комітету Червоного Хреста

logo-ctskk-2

Незабаром мешканці сіл Жованка та Бахмутка отримають вугілля та паливні брикети, які доставлять наші військові.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар