У зоні АТО інтенсивно фіксувалися збройні провокації зі сторони бойовиків

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Крім поодиноких збройних провокацій біля Станиці Луганської, бойовики зосередили вогонь у Попаснянському районі. Інтенсивність обстрілів зросла. Так, бойовики застосували міномети біля Новозванівки і Попасної, а з початком темної пори добу – задіяли артилерію калібром 122 і 152 міліметри на цих ділянках, а також в районі села Троїцьке. Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, усього противник випустив 29 мінометних мін і 32 артснаряди.

Донецький напрямок

Ворожі провокації з легкої зброї фіксувалися біля Авдіївки та на горлівському периметрі, зокрема неподалік Майорська та Зайцевого. Також бойовики відкрили вогонь з мінометів біля Авдіївки та селища Луганське – загалом випустили 43 мінометні міни. Наприкінці доби ворог здійснив артилерійський обстріл українських позицій поблизу селища Невельске Ясинуватського району. Усього бойовики випустили 30 артснарядів.

Маріупольський напрямок

Найбільш неспокійно на цьому напрямку. 3/4 обстрілів були з важкого озброєння – 82- й 120-мм міномети і 122-мм артилерія. Найгарячіше було в районах Широкиного, Талаківки і села Водяне. Російсько-окупаційні війська активно застосовували артилерію та міномети між  07:00 та 08:30 і потім ввечері, між 16:00 та 19:00.

Також окупанти стріляли з артилерії поблизу Лебединського та мінометів – біля Красногорівки і Павлопіля. Загалом бойовики випустили 96 артснарядів і 383 мінометних міни. В районах Мар’їнки, Гнутового та Новотроїцького ворог стріляв з легкої зброї.

За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, двоє отримали поранення внаслідок ворожого артобстрілу біля села Невельське.

Українські волонтери допомагають військовим на передовій

Благодійники з Миргорода доставили близько 3 тонн допомоги, а також подарунки та обереги, виготовлені власноруч дітьми шкіл міста для захисників нашого мирного життя.

111213141516

СБУ виявила схованку з бойовими гранатами на Сумщині

Місцева мешканка приховала 22 бойові гранати Ф-1 та РГД-5 у місті Ромни. Зловмисницю затримано.

21

Тривають навчання для посилення українського війська

Національна гвардія України завершила підготовку підрозділів спеціального призначення.

Впродовж двох місяців військовослужбовці НГУ тренувалися навичкам вогневої підготовки та бойового забезпечення. Фіналом занять був польовий вихід з особовим складом, що відбувся на Львівщині.

31323334

Також вчора на Рівненщині завершилося заняття з інженерами військових частин Озброєння ЗСУ

Старші офіцери обмінювалися досвідом щодо найбільш ефективного утримання військової техніки та боєприпасів, їх технічного обслуговування та ремонту.

41424344454647484949-1

Україна зміцнює військову співпрацю з країнами-членами НАТО

У Польщі завершилося чергове бойове тренування бійців Литовсько-Польсько-Української бригади. Протягом тижня в рамках навчання «Common Challenge — 16» перевірялася готовність багатонаціональної бригади виконувати міжнародні миротворчі операції під егідою ООН.

51525354555657585959-159-2

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар