У зоні АТО збільшилася кількість провокацій з боку бойовиків

Кількість збройних провокацій з боку бойовиків знову збільшилася. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Ворог активізувався у Попаснянському районі, де й відбулася більшість провокацій. Бойовики застосували легку зброю в  районах Богуславського й Катеринівки, біля Новоолександрівки відкрили вогонь з БТР. Також бойовики стріляли з гранатометів різних типів та вели снайперський вогонь поблизу Станиці Луганської, а наприкінці дня влаштували короткотривалу стрілянину біля Старого Айдару.

Донецький напрямок

Зберігається найбільш спокійна обстановка. За добу бойовики лише тричі порушили режим припинення вогню в Авдіївці та біля селище Луганське. Важке озброєння не застосовувалося.

Маріупольський напрямок

Кількість обстрілів на Маріупольському напрямку повернулася до показника минулих тижнів. Фронт провокацій – найширший. Зокрема, поблизу Широкиного і Талаківки, бойовики стріляли з мінометів, а біля Водяного застосували БМП.

На решті ділянок протистояння – райони Мар’їнки, Гнутового, Павлопіля, Богданівки і Водяного – противник відкривав вогонь з легкої зброї.

Також ворожі снайпери тричі вели обстріли українських позицій – двічі неподалік Новотроїцького і один раз біля села Гнутове.

За минулу добу один український військовослужбовець отримав поранення внаслідок збройної провокації бойовиків біля Старого Айдару. Жоден воїн не загинув.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-1

Військова розвідка повідомляє все нові й нові факти масового алкоголізму у лавах противника на передовій. 14 грудня бойовики на одному з ВОП так званої «7-ї бригади» російсько-окупаційних військ відмовилися виконувати розпорядження офіцерів штабу «бригади», які прибули для перевірки. П’яні окупанти погрожували ще й дезертирувати, тому їх терміново роззброїли та замінили іншим підрозділом.

Україна сприяє доставці гуманітарної допомоги українцям, що проживають на тимчасово окупованих територіях

Через КПВВ «Майорськ» прослідували 3 вантажівки від міжнародної благодійної організації з продуктами харчування та засобами гігієни.

У Слов’янську поліцейські затримали бойовика, який втік від своїх поплічників

Правоохоронці затримали бойовика на прізвисько «Малий», який вже мав історію вчинення правопорушень. У січні 2014 року чоловік був ув’язнений за крадіжку – він відбував покарання у Донецьку. Але на свободу він вийшов вже в окупованому бойовиками місті.

У пошуках роботи він зустрів свого колишнього співкамерника, який і запропонував йому вступити до бандформувань. Згодом він патрулював на блокпості поблизу Ясинуватої. Незабаром почуття страху за власне життя взяло гору, і він втік до рідного Слов’янська, де й переховувався донедавна.

Днями на Луганщині військовослужбовці Національної гвардії виявили схованку з боєприпасами

На блокпосту поблизу селища Гірське Попаснянського району нацгвардійці затримали двох громадян, які перевозили тротилові шашки, набої та холодну зброю. Затриманих передали поліцейським.

1112

У Миколаївській області відбулися навчання морських піхотинців

Понад 20 молодих контрактників здійснили стрибки з парашутом. Десантування проводилося з вертольоту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар