В КОДА публічно представили виконання бюджету 2013 (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Публічне представлення інформації про використання коштів Державного бюджету України на утримання області у 2013 році відбулося сьогодні в Кіровоградській ОДА.

У публічному обговоренні взяли участь керівники структурних підрозділів-розпорядники коштів, керівники територіальних відділів міністерств і відомств України, члени комісії з питань бюджету, фінансової діяльності і соціально-економічного розвитку облради, а також депутати облради, які є головами комісій, повідомив кореспондент Першої електронної.

Про використання коштів державного бюджету, видатки і доходи присутнім розповів директор департаменту фінансів Сергій Шеремет.

За його словами доходи обласного бюджету за 2013 рік склали 1, 569 млрд. грн.(100,5 % до запланованих показників), тобто запланований показник було виконано і перевиконано.
Наповнювався обласний бюджет в основному за рахунок податків на доходи фізичних осіб (80%) та плати за використання природними ресурсами (14%).

Він зазначив, що бюджетні кошти 2013 року перш за все направлялися на виконання соціальних проектів та програм соціально-економічного розвитку області. 91 % усіх видатків було спрямовано на освітню галузь, культуру і спорт, соціальний захист населення.

Також за минулий рік область отримала 633 млн. грн. дотації, левова частка яких була перенаправлена на потреби районів і міст обласного підпорядкування.

На жаль, частина виділених з бюджету коштів не була проплачена казначейством, що призвело до збільшення кредиторської заборгованості. На кінець 2013 року ця сума склала 32, 2 млн. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар