Російько-окупаційні війська на Донбасі атакують з важкого озброєння по всіх напрямках

Вчорашня доба позначилася певним вирівнюванням обстановки на всіх напрямках. Спокійних ділянок на фронті немає. Окупанти інтенсивно застосовують важке озброєння, повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко, бойові дії ведуться в усіх прифронтових районах – Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському. Зокрема, противник знову обстріляв район потенційного розведення сил і засобів у Станиці Луганській. Під Слов’яносербськом, у Новотошківському, під Попасною ворог застосував міномети, випустивши по наших позиціях 56 мін.

Тихо було тільки у Щасті та Золотому.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Потужні ворожі обстріли тривають по всьому фронту, за винятком ділянки Опитне – Піски. В Авдіївці відбулося 4 потужних перестрілки між силами АТО та противником загальною тривалістю 8 годин.

Значно загострилася обстановка під Горлівкою – противник порушив режим тиші практично по всьому периметру міста, за винятком Зайцевого і Майорська.

Неспокійно на світлодарській дузі та позиції «Шахта Бутовка». Піл час мінометних обстрілів противник випустив по наших позиціях 140 мін. Близько половини припадає на авдіївську промзону.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тривають потужні обстріли на приморських рубежах. Зокрема, у Бердянському противник застосував ствольну артилерію, у Талаківці та Водяному – міномети, а у Широкиному – і міномети, і ствольну артилерію. Північніше, у Мар’їнці та Богданівці стріляли снайпери російсько-окупаційних військ. Українські війська відкривають вогонь у відповідь.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 військовослужбовців отримали поранення. Ці втрати сили АТО понесли на всіх напрямках.

Поблизу Мар’їнки правоохоронці затримали співробітника окупаційної адміністраціїміста Красний Луч

Встановлено, що навесні 2014 року цей чоловік перейшов на бік ворога, щоб зберегти хлібну посаду.

Гвардійці доставили гуманітарну допомогу мешканцям Авдіївки

Це шкільні меблі для учнів середніх класів від українських благодійних організацій.

НГУ отримала медичну гуманітарну допомогу від міжнародної благодійної організації

Багатофункціональні лікарняні ліжка, медичні матеріали, матраци, шафки та інше медичне оснащення – все це гвардійці отримали від небайдужих добродіїв. Вантаж прибув до Києва і буде розісланий по медичних пунктах НГУ.

Через КПВВ «Новотроїцьке» вчора прослідували машини з 7 т гуманітарного вантажу від МКЧХ для мешканців окупованих територій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар