Командир корабля: «Мы исполним свой долг до конца и не посрамим славное имя «Кировоград»!»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Під час прес-конференції «Крим очима кіровоградців або як доставляли гуманітарну допомогу від народного депутата України Станіслава Березкіна військовим на СДК «Кіровоград», яка відбулася сьогодні, 11 березня, у Кіровоградському прес-клубі, на зв’язок з Кіровоградом у телефонному режимі вийшов командир однойменного корабля «Кіровоград» Володимир Хродченко. 

Він подякував Станіславу Березкіну за підтримку й допомогу у такій непростій ситуації. До
речі, екіпаж «Кіровограда» прийняв рішення надати братську допомогу своїм сусідам: морським тральщикам «Чернігов», «Черкаси» та великому десантному кораблю «Костянтин Ольшанський». Їм передадуть печиво, майонез, ковбасні вироби, масло і маргарин.

Також розповів, що за кошти, надіслані з Новомиргорода, моряки придбали засоби зв’язку, а за гроші від кіровоградців – засоби пожежогасіння.

В. Хродченко повідомив журналістам, що екіпаж корабля фактично ізольований від зовнішнього світу: наразі вони не мають радіозв’язку й відрізані від телебачення. Тож всі новини дізнаються тільки завдяки мобільному зв’язку.

За словами командира, на даний момент ситуація в цілому стабільна, проте вночі до місця дислокації українських кораблів росіяни підтягнули самохідну установку бронеавтомобіль ГАЗ-2330 «Тигр», на якому встановлено кулемет та автомобіль зв’язку.

Володимир Хродченко зізнався, що росіяни пропонували командиру бригади здатися, обіцяючи натомість квартири, зарплати на рівні Чорноморського флоту Росії та інші матеріальні блага. «Мы исполним свой долг до конца и не посрамим славное имя «Кировоград»!», – запевнив командир СДК «Кіровоград».

Наостанок В. Хродченко попросив представників ЗМІ, щоб вони дозували і ретельно перевіряли всю інформацію, яку публікують. Адже ці новини з тривогою читають родичі військовослужбовців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар