Бойовики атакують на Маріупольському напрямку: по українських позиціях випущено 150 мінометних мін та 9 артснарядів

На Маріупольському напрямку як і раніше, кількість ворожих обстрілів найвища – більше, ніж на інших двох, разом узятих, повідомляє ІАЦ РНБО.

По всьому фронту окупанти застосовують важке озброєння – такі обстріли відбулися у Мар’їнському районі, у Новогригорівці (зазвичай там тихо) та на приморських рубежах. По наших позиціях випущено майже 150 мінометних мін та 9 артснарядів. Найпотужніші обстріли сталися у Красногорівці – вони тривали 2 години 20 хвилин майже без перерви.

Окрім цього, противник порушив режим тиші у Новотроїцькому та Старогнатівці.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув.  Його в Опитному застрелив ворожий снайпер.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, який загинув за Україну.

Луганський напрямок

Вчора поновилися бойові дії в Станично-Луганському районі. Зокрема, в самому райцентрі ворожі обстріли тривали більше 2 годин. Окрім легкого озброєння різних систем, противник застосовував бронетехніку. Також окупанти порушили режим тиші у прифронтовому та прикордонному с. Валуйське.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, у Кримському надвечір окупанти відкрили вогонь з мінометів. По наших позиціях випущено 28 мін, обстріл тривав 1,5 години.

Також серія обстрілів з боку НЗФ між 10 та 20 годиною відбулася у Попаснянському районі.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора відбулося лише 2 ворожих обстріли. Обидва тривали 50 хвилин. В Авдіївці відбулася традиційна перестрілка між силами АТО та окупантами. В Опитному по наших позиціях вів вогонь ворожий снайпер.

На блокпосту «Піщевик», що на Маріупольському напрямку, поліцейські затримали сапера-бойовика

З листопада 2014 до квітня 2015 року чоловік розставляв вибухові пастки для українських військових. Йому за це щедро платили, проте згодом сапер посварився з іншими бойовиками і вийшов зі складу НЗФ. Він вирушив до Маріуполя, щоб оформити пенсію, але його затримали.

На Чернігівщині танкісти здійснили стрільби по мішенях

Найважчою для курсантів є стрільба по імітованих цілях противника на відстань до 20 км. Після завершення навчання, екіпажі бойових машин виконують різні маневри та тактичні вправи, зокрема одночасну стрільбу двох рухомих танків, стрільбу за допомогою спеціального підривника, безперебійний обстріл зі зміною танкових екіпажів.

111213141516


На Дніпропетровщині у селищі Гвардійське екіпажі БТР Нацгвардії покращували свої навички    

Протягом 5 днів гвардійці вивчали матеріальну частину техніки, її озброєння та проводили обслуговування бронетранспортерів. Далі на бійців чекав марш на БТР до самого стрільбища, де під час бойових стрільб навідники-оператори вдосконалили свої навички стрільби.

2122232425262728

Українські психологи навчають та допомагають молодим воїнам та ветеранам-фронтовикам

150 військовослужбовців Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба пройшли психологічний тренінг за участі іноземних фахівців. Протягом трьох тижнів хорватський інструктор Зоран Комар разом із фахівцем з добойової підготовки Катериною Фоставець ділилися своїми знаннями.

31323334

На Сумщині психологи-волонтери допомагали демобілізованим ветеранам, які нещодавно повернулися з району проведення АТО

Психологи надали необхідну інформацію про бойовий стрес та способи гармонізації власного стану в мирному житті. Завдяки спільній роботі військових і цивільних психологів, вибудовується система психологічної роботи в українській армії на всіх етапах проходження служби.

 Вчора через КПВВ «Новотроїцьке» прослідувала вантажівка від благодійної організації, яка перевозила гуманітарну допомогу для мешканців окупованих територій – майже 6 т медикаментів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар