Протягом 5 хвилин на Луганському напрямку по наших позиціях було випущено одразу 26 мін

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися тільки в Попаснянському районі, і тільки між 15 та 19 годиною. Останній ворожий обстріл був мінометним – протягом 5 хвилин по наших позиціях було випущено одразу 26 мін, причому різних калібрів. Таким чином, противник, як і раніше, продовжує тримати важке озброєння на передовій.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 4 ворожих обстріли. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі вчора було спокійно. Проте бойові дії велися в трьох інших «гарячих точках» – Зайцевому, Авдіївці та на позиції «Шахта «Бутовка». Перший обстріл, що відбувся на світанку в авдіївській промзоні, був найпотужнішим – тривав 1 годину 20 хвилин, окупанти інтенсивно застосовували міномети.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку також відбулося 4 ворожих обстріли.

Маріупольський напрямок

Як завжди, найнеспокійніше саме на цьому напрямку.

У Водяному вчора відбулося бойове зіткнення між силами АТО й окупантами. Бій тривав понад 3 години. Згодом, в цьому ж місці окупанти кілька разів вистрілили зі 122-мм гармат.

Також дуже неспокійно у Красногорівці. Зранку противник здійснив 5 пострілів з установки «Партизан» (озброєння, що використовує боєприпаси до «Града» для стрільби одиночними). У другій половині дня ворог організував низку мінометних обстрілів на цих же рубежах.

Також бойові дії вчора велися у Мар’їнці, Тарамчуку та Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку також відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння, 1 бойове зіткнення.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, що загинув за Україну.

Правоохоронці Бахмута повідомили про підозру ще одному колишньому бойовику

Чоловік за порадою земляків вступив до лав НЗФ у квітні 2014 року та здійснював контрольно-пропускний режим на блокпосту сепаратистів.

Коли Бахмутський район було звільнено, чоловік відмовився від подальшої участі у лавах противника, переїхав до села та робив все можливе аби приховати своє кримінальне минуле, втім невдало. Зараз він чекає рішення суду.

Ще один бойовик сяде за ґрати за свою злочинну діяльність

У травні 2016 року СБУ затримала мешканця міста Золоте, який був інформатором НЗФ «ЛНР». Чоловік передавав противнику відомості про розташування військової техніки, фортифікацій, блокпости та маршрути переміщення ЗСУ. Районний суд Луганської області виніс вирок злочинцю – вісім років у в’язниці. Цей вирок – чергове нагадування кожному, хто долучився до окупантів. Є лише один вибір – здати зброю та скористатися програмою «На тебе чекають вдома», чи отримати неминуче покарання.

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-1

Вчора у місті Рубіжне, що на Луганщині, поліцейські виявили схрон бойовиків з боєприпасами та вибухівкою

Зі схованки у недобудованому підвальному приміщенні міської лікарні було вилучено 3 ручні протитанкові гранатомети, більше 10 гранат, коробки з набоями різного калібру, заряди до підствольних гранатометів та тротил.

1112131415161718

Українські військовослужбовці поліпшують свої професійні навички

logo-sso-1

На базі Навчального центру ССО ЗСУ, що на Житомирщині, пройшли заняття з тактичної медицини з залученням іноземних інструкторів. Тиждень тренувань завершився іспитом, який військовослужбовці склали гідно. Такі заняття дозволяють здобути практичний досвід і навички для надання медичної допомоги на полі бою та врятувати життя поранених бійців. Із наступного навчального року планується розпочати підготовку власних медичних інструкторів та введення у систему підготовки груп спеціального призначення.

21232425

У районі проведення АТО гвардійці вдосконалюють практичні навички в польових умовах

Днями особовий склад 5-ї Слобожанської бригади пройшов тренування з відбиття нападу противника на об’єкти під охороною та протидії загрозі БПЛА ворога.

31323334

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар