У Кіровограді засудили телефонних шахраїв

Ленінський районний суд Кіровограда засудив двох жителів обласного центру, які несанкціоновано використовували мережу електрозв’язку.

Про це повідомляє прес-група УСБУ в області.

Як з’ясували працівники СБУ, зловмисники незаконно встановили на даху одного з офісних приміщень Кіровограда технічний пристрій,завдяки якому можна було автономно підключатися до мережі електрозв’язку та без відома її власників безоплатно здійснювати дзвінки за кордон. Це давало змогу клієнтам нелегального телефоніста зараховувати міжнародні дзвінки як міські. У такий спосіб правопорушники завдали збитків оператору вітчизняного електрозв’язку на суму понад 44 тисячі гривень.

У вересні 2012 року підприємців затримали на гарячому під час спроби чергового підключення до мережі електрозв’язку.

Суд визнав правопорушників винними у злочині за ч.1 ст.359 та ч.2 ст.361 Кримінального кодексу України, скоєному групою осіб за попередньою змовою. Один зі зловмисників отримав покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з дворічним іспитовим терміном, інший – 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік 6 місяців. Також обох правопорушників позбавили права займатися діяльністю, пов’язаною із засобами та мережею електрозв’язку, строком на 2 роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар