СБУ ліквідувала канал нелегальної міграції в Одеській області

Одеській області Служба безпеки України спільно з прикордонниками припинила діяльність транснаціонального злочинного угруповання, що організувало канал нелегальної міграції до країн Європейського Союзу транзитом через територію України. Про це повідомляє УКРОП з посиланням на прес-центр СБУ.

Встановлено, що ватажок вказаного угрупування – 48-річний громадянин Росії, виходець з Афганістану, залучив до злочинної діяльності афганців, які жили в Одеській, Сумській, Закарпатській областях та Києві.

Зловмисники налагодили переміщення вихідців з країн Близького Сходу через державний кордон України поза пунктами прикордонного контролю з території Російської Федерації на територію Сумської області. Нелегальні мігранти доставлялися до Одеси, ховалися на знімних квартирах. Після формування груп нелегалів переправляли в Закарпатті для подальшого незаконного переміщення через кордон до країн ЄС.

20 липня СБУ затримали організаторів каналу нелегальної міграції та групу з двадцяти двох нелегалів, підготовлену до відправки.

PM994image006

PM639image004

PM518image002

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Організаторам злочину оголошено про підозру. Тривають слідчо-оперативні дії по встановленню всіх осіб, причетних до організації каналу нелегальної міграції, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар