Про місто привидів: тінь часу Харкова

Благовіщенський собор/ Скріншот з відео

Усі ми захоплюємося красою рідної країни, магією її міст та містечок, улюбленими місцями для відпочинку, куди майже щодня можемо вийти прогулятися з друзями та відпочити душею. Але що стосовно історії таких здавалось би звичних для нас місць? У продовженні рубрики “Тінь часу” я розкажу вам про таємниці Харкова.

Харків – одне з найбільш містичних міст України. За легендами, тут майже в кожному старовинному будинку мешкають примари. Але найбільше секретів приховують місцеві катакомби. Там нібито знаходиться потаємна магічна кімната, де зберігається книга з записами про майбутнє всього людства. Щоправда, це всього лише нічим не підтверджені чутки.

Пропонуємо вам розглянути Харків з його загадкового і містичного боку, і дізнатися, де ж живуть привиди.

Про Університет мистецтв – студенти театрального факультету розповідають про Даму в білому, яка іноді з’являється в коридорах цього навчального закладу. Зазвичай фантом виглядає як серпанок, що нагадує обриси білої сукні.

Парк Молоді – місце старого міського кладовища. Кажуть, тут люди бачить дивну фігуру – дух  невідомого поета-самогубця.

Про цих привидів та примар у харківському метро, колишньому театрі Муссурі та Благовіщенському соборі дивіться у відеорубриці “Тінь часу”.

Тінь часу: таємниці та краса Одеси

Поширити:

Залишити коментар:

коментар