Софтбол. Перший тур чемпіонату України приймав Кіровоград

З першого по третє травня у Кіровограді на полях софтбольного комплексу селища Новий проходив відбірковий тур чемпіонату України, в якому визначалися учасники дивізіону «А» Вищої ліги.


Чотири місця в дивізіоні «А» оскаржували шість команд: «Ніка» (Луганськ), «Західний Вогонь» (Рівне), «СДЮШОР-2» (Кіровоград), «СДЮШОР-2« Юність «(Кіровоград),« Острозька Академія » (Острог, Рівненська область), «Пантери» (Київ). Перші три клуби – золоті, срібні та бронзові призери торішнього чемпіонату України, відповідно. «Пантери» – дебютантки турніру, причому київська софтбольна команда повернулася в чемпіонат України після багаторічної перерви.

Результати першого дня змагань:
«СДЮШОР-2» – «СДЮШОР-2« Юність »- 21: 9
«Ніка» – «Пантери» – 13: 1
«Ніка» – «Острозька Академія» – 12: 0
«Західний Вогонь» – «СДЮШОР-2» – 8: 0
«Західний Вогонь» – «Острозька Академія» – 11: 0
«СДЮШОР-2» «Юність» «-« Пантери »- 3: 9.
Результати другого дня змагань:
«Західний Вогонь» – «Пантери» – 17: 6
«Ніка» – «СДЮШОР-2» «Юність» – 11: 0
«СДЮШОР-2» – «Острозька Академія» – 10: 3
«Західний Вогонь» – «СДЮШОР-2» «Юність» – 21: 3
«Острозька Академія» – «Пантери» – 6:13
«СДЮШОР-2» – «Ніка» – 10:11
Результати третього дня змагань:
«СДЮШОР-2« Юність »-« Острозька Академія »- 12:10
«СДЮШОР-2» – «Пантери» – 10: 0
«Ніка» – «Західний Вогонь – 13: 6
____________________________________________

Квартет найсильніших визначився вже у другий ігровий день: трійка діючих призерів чемпіонату плюс столичні «Пантери». У заключному турі – проходив повністю під дощем – вирішувалося лише порядок розташування клубів, як в середині, так і за межами першої четвірки. Перемоги в особистих зустрічах вивели луганську «Ніку» в одноосібні лідери після першого туру, а «старшу» кіровоградську команду «СДЮШОР-2» – на третє місце турнірної таблиці.

На думку головного тренера «Ніки» Василя Кисіля, луганська команда, здобувши перемоги у всіх п’яти матчах, продемонструвала несподіваний для всіх результат, оскільки на турнірі «Ніка» виступала, маючи менше половини основного складу на полі і практично без лави запасних . Матч з фаворитом туру і одним з основних суперників у боротьбі за золоті медалі «Західним вогнем» луганські софтболістки взагалі завершили в нокаут, причому кетчер «Ніки» Галина Панкова в цій грі відбила гранд-слем (хоум-ран при всіх трьох зайнятих базах).

Як зазначає граючий тренер «СДЮШОР-2» Оксана Шанцова (Сидоренко), результат першої софтбольного команди міста на даний момент можна вважати успішним, оскільки гравці ще не вийшли на пік форми. «Це перші весняні ігри, які ми проводили всім складом, – каже Оксана Шанцова, – У двадцятих числах квітня п’ять гравців кадетського віку з основного складу«СДЮШОР»виступали в Чехії на турнірі PONY LEAGUE U16. Виступили дуже успішно, як для дебютантів. Українська кадетська команда «Фенікс» виграла три гри з шести і боролася за 5-6 місця. Але з початку весни ми більше часу приділяли підготовці молодих гравців, а старші дівчатка тільки недавно підключилися до загальних тренувань.

Турнір показав, що у нас дуже молода команда. Дуже. У міжсезоння відбулося суттєве омолодження і оновлення складу, в порівнянні з минулим сезоном. З 17-ти осіб заявки «СДЮШОР-2» майже половина софтболісток – новачки цієї команди. Вісім гравців – 1999-2000 р.н., з них п’ятеро тренуються-займаються софтболом тільки другий рік.

Так що пік форми команди ще попереду, хоча вже на цьому з’їжджої турі ми з кожною грою додавали все більше і більше. Завдання вийти в четвірку ми виконали. Четвертим клубом дивізіону «А» стали киянки і це дуже добре для нашого софтболу, що з’явилася нова команда в Києві, там багато хороших гравців, які раніше виступали, в тому числі, і за національну збірну України».

Підсумкове розташування клубів після відбіркового туру:
1. «Ніка» (Луганськ) – 5-0;
2. «Західний Вогонь» (Рівне) 4-1;
3. «СДЮШОР-2» (Кіровоград) 3-2;
4. «Пантери» (Київ) 2-3.
_________________________
5. «СДЮШОР-2« Юність »(Кіровоград) 1-4;
6. «Острозька Академія» (Острог) 0-5.

Другий тур пройде 28-30-го травня. Всього ж у чемпіонаті дивізіону «А» Вищої ліги планується провести три з’їжджої туру, в кожному турі команди зіграють між собою два повних кола.

«СДЮШОР-2« Юність »та« Острозька Академія »сформують дивізіон« Б ​​»і проведуть тури між собою в Рівному та Кіровограді.

Більше фотографій – в альбомі на «Фейсбук»-сторінці Ukraine Baseball Softball Photo.
Всі результати софтбольного і бейсбольних турнірів сезону – на «Фейсбук»-сторінці Kirovograd Baseball & Softball

Олександр Виноградов для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар