Терористи продовжують обстрілювати українських військових (Дані РНБО)

Вздовж усієї лінії розмежування, в цілому, відмічається виконання Мінських домовленостей. Протягом цієї ночі інтенсивність провокативних обстрілів бойовиками українських позицій значно зменшилась. Разом з тим, продовжуються обстріли позицій підрозділів сил АТО в районі населених пунктів Луганське на Артемівському напрямку, Авдіївка, Опитне, Піски на Донецькому напрямку та Широкіне на Маріупольському напрямку. За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, бойовики застосовують стрілецьку зброю, міномети, гранатомети. Одного разу був завданий артилерійський удар по н.п. Авдіївка.

Також незаконні збройні формування активно проводять заходи з бойової підготовки, накопичення ресурсів і відновлення технічної готовності. На Донецькому напрямку спостерігається накопичення військової техніки і терористів, важка техніка залишається у містах Донецьку, Макіївці, Жданівці та Харцизьку.

За минулу добу загинув 1 український військовослужбовець, ще 3 отримали поранення.

Російсько-терористичні війська активізують повітряну розвідку. Загалом за минулу добу зафіксовано політ 18 БПЛА на Луганському, Донецькому, Артемівському, Краматорському та Маріупольському напрямках.

З опівночі до 8 ранку українські прикордонники зафіксували 8 польотів БПЛА на Маріупольському напрямку.

Складною обстановка залишається в населених пунктах, які межують із зоною проведення АТО, через зруйновані та виведені з ладу об’єкти систем життєзабезпечення. Водночас українські рятувальники та комунальні служби безперервно здійснюють аварійно-відновлювальні роботи, що обумовлено досягнутими сприятливими умовами режиму припинення вогню.

Підрозділи української армії посилено тренуються і вдосконалюють свої навички.

На Житомирщині мобілізовані військовослужбовці, які поповнили лави Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, розпочали виконувати стрибки з парашутом із вертольота Мі-8 з висоти 800 метрів без зброї та спорядження.

Перед виконанням стрибка «крилаті піхотинці» пройшли відповідну теоретичну й практичну підготовки та відпрацювали всі дії на повітряно-десантному комплексі.

Заплановано, що протягом визначеного часу усі воїни-десантники, призванні під час чергової хвилі часткової мобілізації, здійснять стрибок з парашутом.

Варто зазначити, що виконували стрибки і жінки-десантниці, які власним прикладом демонстрували впевненість увиконанні поставлених завдань.

Також на Житомирщині інструкторська група Медсанбат провела спеціалізовані навчання засистемою TACMED(тактична медицина) з військовими медиками Збройних Сил України.

Українські та американські інструктори із залученими лікарями-військовослужбовцями протягом п’яти днів вивчали та практично відпрацьовували навчальні системи на двох рівнях – звичайного солдата та бойового медика.

Важливо додати, що до цього Медсанбат вже неодноразово проводив навчання для військовослужбовців та військових лікарів на полігонах Збройних Сил України та безпосередньо в зоні АТО. Це дозволило підготувати особовий склад та кваліфікованих польових медиків до надання невідкладної допомоги в умовах бою.

2122

Триває ротація українських військовослужбовців, які виконують бойові завдання в зоні проведення АТО.

Вчора ввечері додому зі Сходу України повернулося 35 бійців батальйону Національної гвардії України, що дислокується у Тернополі.

Нацгвардійці більш як два місяці несли службу на Сході України:охороняли громадський порядок, спецоб’єкти, блокпости, патрулювали населені пункти, допомагали місцевим жителям. Також хлопцям довелося побувати на передовій і брати безпосередню участь у бойових діях.

Бійці зізнаються, було нелегко, неодноразово доводилося потрапляти під обстріли, небезпечні ситуації траплялися практично щодня. Утім, радіють, що повернулися без втрат.

3334

Президент України з нагоди 8 березня нагородив українських жінок-берегинь

Петро Порошенко вручив нагороди жінкам, які захищають свободу та боронять незалежність України, зокрема волонтерам, медикам, рятувальникам, правоохоронцям.

Глава держави також підкреслив важливу роль жінок і їхню участь в захисті України. Президент зазначив, що ті військові частини, де є жінки, відрізняються набагато більшою дисципліною та ефективністю, військові краще тримають оборону та сміливіше йдуть в наступ. Глава держави подякував українкам за допомогу пораненим військовим та волонтерську роботу. «Дякую кожній з вас, яка на своїх тендітних плечах, в

Поширити:

Залишити коментар:

коментар