Велике прання у Мінюсті “затягнуло” й Кіровоградщину

Сьогодні, 16 січня, кіровоградцям розповіли, які реформи відбуваються та будуть відбуватися найближчим часом в органах юстиції. Роз’яснювати такі важливі реформи приїхав нардеп від «Народного фронту», нині діючий радник міністра юстиції, Член Комітету з питань правової політики та правосуддя  – Дмитро Сторожук та його однопартієць і помічник на громадських засадах, який тимчасово виконує обов’язки першого заступника начальника Кіровоградського обласного управління юстиції – Юрій Лимар.

За словами Дмитра Сторожука, реформа центрального органу виконавчої влади у самому розпалі. І нардеп приїхав на Кіровоградщину, щоб проконтролювати хід цієї реформи на місцях.

“Вперше за історію існування незалежної України Мінюст спільно з міжнародними партнерами провело аудит діяльності всіх органів юстиції. Думаю, не варто зайвий раз розповідати, які тут є проблеми. Це і черги, і тотальне невиконання рішень судів виконавчою службою. Які висновки зроблені після аудиту? Повна демотивація працівників. Перш за все – одна з найнижчих заробітних плат в системі держуправління, надбюрократизована система і останній момент – неефективне керівництво. У нас на 5 осіб – 1 керівник. Відповідно, це породжує корупцію, – коментує ситуацію Дмитро Сторожук. – Що вже зроблено на сьогоднішній день? Було започатковано реформу, в рамках якої ліквідовано як державну виконавчу, так і державну реєстраційні служби. Тобто, ці форми уже не існують, вони будуть імплементовані до єдиної форми – Міністерства юстиції”.

Також чиновники знайшли спосіб підвищити працівникам юстиції зарплату, яка тепер, крім ставки, включатиме і кількість зроблених справ: чим вищий показник ефективності працівника, тим вища його платня. Ефективність вираховується кількістю, швидкістю і якістю виконання роботи, відсутністю черг в управліннях і скарг.

І поки українські чиновники намагаються оптимізувати центральний орган виконавчої влади України, на Кіровоградщині розпочалася велика чистка кадрів – обласне управління юстиції залишилося без керівництва.

«Минулого тижня в райони Кіровоградщини без попередження приїхала перевірка зі столиці – займали черги, дивилися як надаються послуги людям, – розповідає Юрій Лимар. – У результаті деякі чиновники написали заяви  на звільнення, по деяких працівниках готуються матеріали, які найближчим часом будуть передані до правоохоронних органів. Цього тижня планується тестування абсолютно всіх працівників управління юстиції, а також проведення співбесід на визначення їхнього кваліфікаційного рівня. Так обласне управління юстиції вже залишилося без керівництва – вони не пройшли конкурс на профпридатність».

Начальника у кріслі немає, а от на сайті і досі є

До 16 березня триває набір претендентів на заміщення вакантних посад – начальника й заступників обласного управління юстиції та юристів. Вимог до претендентів усього дві: наявність диплома про вищу юридичну освіту та досвід  роботи в галузі права не менше 5 років. Також – відсутність компроментуючих сторінок біографії.

Резюме можна надсилати СЮДИ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар