Виконком міськради передумав: за вивезення сміття доведеться платити значно більше?

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради проігнорував своє ж рішення і таки планує підвищити тарифи на вивезення сміття в місті приватними структурами.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Кіровоградської міської ради не дав згоди на підвищення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у Кіровограді, що надаються ТОВ “КАТП-1128″ і ТОВ ”ЕКОСТАЙЛ”, – до 1 квітня 2015 року вони мали залишаться незмінними.

Отже, мешканці міста повинні були сплачувати, як і раніше, за послуги цих двох підприємств 8,41 гривні з особи у приватному секторі і 4,24 гривні у багатоквартирних будинках.

Секретар міської ради Іван Марковський наголошував, що обидва підприємства, коли зайшли на ринок сміттєпереробки у Кіровограді у 2009 році, брали на себе зобов’язання розвитку і модернізації полігону для захоронення побутових відходів. Але ні роздільний збір сміття, ні лінія по сортуванню відходів, ні сміттєпереробний завод в обласному центрі так і не з’явилися. Тому виконком давкерівникам підприємств час до 1 квітня наступного року, щоб вони спільно із засновниками запропонували нову стратегію розвитку системи збору і захоронення побутових відходів із чітким графіком її впровадження і фінансування. Тільки після цього може йти мова про перегляд тарифів, повідомляла “Вечірня газета” Кіровоградської міської ради.

Та в проекті рішення виконавчого комітету№2857 “Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 15 грудня 2014 року № 611 «Про встановлення ТОВ “ЕКОСТАЙЛ” тарифів на послуги з вивезення побутових відходів», розміщеного на сайті міської ради, йдеться про те, що тарифи таки буде підвищено без пояснення причин:

:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар