Ситуація в зоні АТО станом на 22 листопада (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На території Донецької та Луганської областей бойовики нарощують інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, продовжують обстрілювати та атакувати позиції українських сил  на Дебальцевському, Донецькому, Луганському, Маріупольському напрямах та в районі Бахмутівської траси.

Минулої доби зафіксовано обстріли української території з боку РФ. Також вчергове зафіксовано перекидання колон військової техніки з Росії на територію України на Луганському напрямі.

Значно посилилися обстріли поблизу Дебальцевого. Бойовики в районі самого м. Дебальцеве та смт Гольмівський у передмісті Горлівки  обстрілювали позиції сил АТО з реактивних установок «Град». В інших містах обстріли блокпостів та населених пунктів здійснювалися з мінометів та гранатометів. Наші військові влучними атаками у відповідь знищують вогневі точки терористів.

У подальшому влучність нашої артилерії ще підвищиться, оскільки з США в Україну доставлено перші три легкі протимінометні радарні системи, які стануть на озброєння української армії. Про це заявив у п’ятницю речник Пентагону полковник Стів Уоррен.  «Радіолокаційні системи бачать наближення мінометного вогню та швидко розраховують позицію мінометного пострілу противника», – пояснив Уоррен. Це є першою партією радарних систем, що загалом включатиме 20 установок, які будуть поставлені протягом найближчих кількох тижнів.

На Донецькому напрямі протягом доби бойовики обстрілювали з мінометів, танків і стрілецької зброї українські позиції переважно в Мар’їнському районі, Ясинуватському районі та вдавалися до чергової спроби штурму позицій українських військових на території аеропорту. На цьому ж напрямі інші міста були атаковані з артилерії, мінометів та стрілецької зброї. Спробу терористів атакувати донецький аеропорт було відбито, терористи зазнали великих втрат.

На Маріупольському напрямі терористи з «Градів» обстріляли опорний пункт українських військових біля смт Ольгинка, в кількох селах бойовики також застосували артилерію, міномети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямі бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО з артилерії та мінометів.

Тривають обстріли бойовиків в районі Бахмутівської траси, де терористи з реактивних установок «Град» завдали обстрілів в районі м. Попасна та кількох інших населених пунктів.

За минулу добу загинули 4 військовослужбовці, 10 отримали поранення.

Терористи продовжують обстрілювати населені пункти та вбивати мирних громадян. Зокрема, на Луганщині під обстріли потрапили населені пункти Чорнухине, Трьохізбенка, Кримське, Попасна, Вільхове, Макарово, Петрівка. У м.Золоте загинув 60-річний чоловік. У м. Щастя артилерійськими снарядами пошкоджено автоматичну розподільчу установку, внаслідок чого місто залишається без води. В Станиці Луганській повністю зруйновано один житловий будинок, крім того пошкоджено ділянку газопроводу та лінії електропередач. Дві котельні припинили роботу (без тепла залишилися в тому числі дитсадок та загальноосвітня школа). Здійснити ремонт пошкодження неможливо через бойові дії.

Вчора терористи також завдали масованого ракетного удару по м. Дебальцеве. Під час обстрілу 5 громадян отримали поранення, пошкоджено 20 житлових будинків, особливо в центральній частині міста.

Без житла, води, газу та електроенергії в Донецькій області залишаються 172 тис. мешканців регіону.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та вилучили 60 одиниць боєприпасів, з них артилерійських снарядів – 34, інших вибухонебезпечних предметів – 26. Обстежено 2,6 га територій. Обстежено близько 1540 га територій. Виявлено та вилучено понад 28 тис. тисяч одиниць боєприпасів.

Контррозвідка СБУ у взаємодії із Головним управлінням розвідки  Міноборони України (ГУР МО) успішно провели бойову операцію із затримання лідера диверсійно-розвідувальної групи спецпідрозділу ДНР «Русичі» громадянина України 1977 р. н. з позивним «Кіт».

У затриманого, окрім зброї, було вилучено топографічні карти з нанесеним розташуванням українських блокпостів. Таким чином правоохоронці знешкодили велику групу з близько двадцяти (20) бойовиків, яка координується ФСБ РФ і до складу якої входять переважно громадянами РФ, що пройшли вишкіл у спецтаборах.

За матеріалами ІАЦ РНБО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар