На кіровоградському показі документального кіно – буря емоцій (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді триває фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. 19 листопада у бібліотеці ім. Д. Чижевського фестиваль мандрівного документального кіно відкрився допрем’єрним показом української стрічки «Євромайдан. Чорновий монтаж».

Годинний фільм про події минулого року, які назавжди змінили життя країни і ввійшли в історію під назвою «Революція Гідності», викликав у глядачів бурю емоцій. У десяток тематичних циклів-новел вмістилась історія тримісячного протистояння народу і влади. І, повірте, це не чергова патріотично-шароварська побрехенька про «бідний-нещасний український народ».

«Євромайдан. Чорновий монтаж» – це розповідь про те, як державна машина ламає людські душі, стравлює людей один із одним, змушує ненавидіти і вбивати свої братів. У фільмі немає постановочних ролей чи персонажів. Усі кадри та історії стрічки – це документальна хроніка протистояння людей на Майдані, кожен з яких захищає те, в що вірить.

«Євромайдан. Чорновий монтаж» вчергове показав і довів, що у кожного своє щастя: хтось вірить у знесеного Леніна, хтось тихцем молиться на Януковича, а хтось ціною власного життя бореться за ідею свободи.

До речі, на кінофестивалі у Їглаві (Чехія) «Євромайдан» отримав спеціальну відзнаку – «Срібне око». Цим призом зазвичай нагороджують талановитих дебютантів у світі документального кіно.

Для тих, хто не зміг прийти на допрем’єрний показ «Євромайдан. Чорновий монтаж» є шанс переглянути фільм у п’ятницю, 21 листопада. Детальніше – в графіку показів документального кіно (додається).

Уже шостий рік поспіль кіровоградці мають шанс безкоштовно насолоджуватися найкращими фільмами-переможцями фестивалю документального кіно, повідомляє кореспондент «Першої електронної газети».

Графік показів фільмів фестивалю Docudays UA в Кровограді

20 листопада – «Путінські ігри», Ізраїль, Австрія
21 листопада – «Євромайдан. Чорновий монтаж», Україна
24 листопада – «Вітаємо на Фокушімі»
25 листопада – «Щоденник подорожі», Польща
26 листопада – «Ліза, ходи додому!», Литва, Естонія,
27 листопада – «Рілля», Канада
28 листопада – «Містечко Ябукі», Франція
1 грудня – «Життя в раю – нелегали по сусідству»
2 листопада – «Особлива потреба», Італія, Німеччина
3 грудня – «Содік», UK/Великобританія
4 листопада – «Капітан і його пірат»
5 грудня – «Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки»
8 грудня – «Кафе «Вояж», Україна
9 грудня – «Помаранчева зима», США
10 грудня – «Виховання Ульяни», Чехія

Кінопокази проходять щоденно, з 20 листопада по 10 грудня 2014 року. Початок сеансів – о 15.00 у кінозалі бібліотеки ім. Д. Чижевського (І поверх).

Також відкриті покази проходять у кіровоградських вишах, коледжах та школах міста й області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар