92 млн. грн. єдиного податку сплатили до місцевих бюджету «спрощенці» Кіровоградщини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

91,9 мільйонів гривень єдиного податку сплатили суб’єкти підприємницької діяльності Кіровоградщини, що працюють на єдиному податку з початку 2014 року. У порівняні з минулим роком, місцеві бюджети області отримали на 9,5 млн. грн. більше.

Левову частку єдиного податку сплатили підприємці – фізичні особи, котрі обрали спрощену систему оподаткування. Ними перераховано до місцевих бюджетів 76,1 млн. грн. єдиного податку, юридичні особи поповнили бюджет на 15,8 мільйонів гривень.

Про це Першій електронній повідомляють з прес-служби ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Як стверджують фахівці податкової, таке зростання надходжень від «спрощенців» обумовлене не тільки законодавчими змінами, які розширили можливості підприємців і спростили перехід на сплату єдиного податку, а й підвищенням рівня культури та соціальної відповідальності бізнесу.

«Збільшення сум надходжень – це черговий доказ податкової свідомості платників та сумлінного виконання своїх обов’язків. Адже, стабільні надходження, як ніколи потрібні не тільки для фінансової стабільності, а й для забезпечення миру та спокою в Україні», – зазначає начальник головного управління ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар