Кіровоградські правоохоронці поділилися кров’ю з онкохворими дітьми (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом доби 60 правоохоронців здали 15 літрів крові для онкохворих дітей.

З такою ініціативою звернувся до своїх підлеглих начальник УМВС України в області полковник міліції Анатолій Вітюк, повідомили Першій електронній в СЗГ Управління.

Прикладом для своїх підлеглих виступив і очільник міліцейського відомства, який разом з усіма колегами пройшов обстеження та здав кров.

Працівники міліції вірять, що їх допомога стане у нагоді тим, хто щохвилини бореться зі страшним недугом, а, можливо, і просто врятує дитяче життя.

На кров від правоохоронців вже очікують 12-річний Дмитро Ципрій та 3-річна Поліна Борій. Кілька тижнів тому, через загострення хвороби, хворий на лейкоз хлопчик не міг самостійно підводитися з ліжка. Після необхідного курсу лікування хвороба дещо відступила, та по переду у них ще довгий шлях до одужання. «Я буваю тут щотижня, – говорить Дмитрик. – Буду лікуватися і одужаю. А як виросту, обов’язково працюватиму водієм на тракторі».

Маленька Полінка, якій виповнилося трохи більше 3 рочків, важко переживає медичні маніпуляції, а тому весь час боязно притискається до своєї мами. «Вона ще зовсім крихітка, а діагноз, з яким ми боремося – «гострий лейкоз», – розповідає її мама Ірина. – Переливання крові нам необхідно досить часто. Ми вже встигли обійти усіх своїх друзів та знайомих. І зараз така допомога нам дуже доречна. Спасибі усім працівникам міліції, які вирішили нам допомогти», – з вдячністю говорить жінка.

Доброчинну акцію, яку присвятили Дню захисту дітей, правоохоронці обіцяють проводити якомога частіше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар