Є такий закон: гроші – понад усе

Особливо гидко це виглядає тоді, коли комерсанти забувають про закони, заборони і совість під шум революції і кров…

20 лютого міський голова Олександр Саінсус видав розпорядження з вимогою до всіх підприємств, що торгують в роздріб алкогольними та слабкоалкогольними напоями на території Кіровограда, «безумовного виконання рішень міської ради щодо заборони продажу цих товарів з 22:00 до 08:00».

А вночі 21 лютого, кореспонденти Першої електронної вирішили перевірити, як цей документ виконується в нічних магазинах.

Обрали дві чи не найпопулярніші «точки» обласного центру.

Першою відвідали нічний маркет «АТБ» на розі вулиць Бєляєва і проспекту «Правди». Придбати чвертку горілки «Плакучая ива» виявилося не проблемою. Коли на касі розраховувалися за товар, в очах продавщиці навіть остраху не читалося, і озиратися по боках не стала.

На відео, знятому нишком нашим кореспондентом, видно небагато, але достатньо, щоб підтвердити факт продажу алкоголю після 22:00. На самому його кінці прозвучить сигнал каси, що свідчить про те, що «Плакучую иву» нам продали.

Ідентичну картину спостерігали і в супермаркеті «Копилка», що сусідує із кінотеатром «Портал» і нічним клубом «Провокатор». Щоправда, через те, що відеофайл, записаний під час закупівлі горілки, не відкривається з якихось технічних причин, виставляємо дещо інший.

Найголовнішим доказом фактів порушень є чеки. Перша електронна сподівається, що переформатована міська влада зможе довести справу до логічного завершення – анулювання ліцензії на провадження відповідної діяльності. Хоча, здається, їй буде не до цього…

Ігор Крушеніцький, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар