Скарби у центрі Кіровограда

У центрі Кіровограда з’явиться «Острів скарбів». Розважальний комплекс із такою назвою розташується в парку ім. Пушкіна, що поблизу обласного ДЮЦу.

Щоправда, передача парку в оренду інвестору ТОВ «Футбольний клуб «Зірка», який збудує комплекс, уже викликає певний нездоровий інтерес. Нещодавно Перша електронна писала про цю ситуацію, виклавши точку зору жителів цього району і міської влади. Тепер ми вирішили розповісти власне про те, що планується зробити на острові.

— Парк залишиться доступним для кіровоградців, — перш за все зауважує президент ФК «Зірка» Максим Березкін. — Вхід буде безкоштовним. Платня буде братися тільки за окремі розваги. Скажімо за перебування у басейні — такому собі невеликому аквапарку. Ну і буде ще, можливо, торгівля, так би мовити, розважальним асортиментом. Усіма іншими розвагами городяни зможуть користуватися безкоштовно і безперешкодно.

Що власне передбачає план ТОВ? Словосполучення «Острів скарбів» видає тематичну спрямованість: розважальний комплекс в піратсько-філібустьєрсько-корсарському стилі. За попереднім задумом архітекторів, інфраструктура парку матиме одну тематичну «лінію» – зробити його справжнім «Островом скарбів» зі скринями, піратами, кораблями та іншими предметами такого антуражу.

Головний вхід до острова виконають у відповідному стилі – у вигляді старовинної фортечної брами із баштами. По периметру і між усіма шістьма об’єктами прокладуть стильні яскраві тротуари, які сходитимуться до центрального знаку — «Острів скарбів» (див. фото). Шість об’єктів — це п’ять ігрових майданчиків і басейн. Майданчики будуть різними, а не однотипними. Скажімо, якийсь виготовлять з одних елементів, інший – спортивного типу, третій – в казковому стилі тощо. Проте, все одно, всі будуть об’єднані темою «Острова скарбів». А ще є ідея зробити розважальний комплекс на кшталт «Скай парк», які зараз набувають популярності в Україні. Що вони собою являють. Це — канатні і мотузкові конструкції перешкод-хитросплетінь. Тож кожен охочий зможе їх подолати, відчувши себе «тарзаном». Інформацію про інші приємні сюрпризи інвестор оприлюднювати не хоче, мовляв, на те вони і сюрпризи…

Окремо Максим Березкін загострює увагу на екологічній складовій процесу. Облагородять насадження, сухі дерева поміняють на наново посаджені. Окремий напрямок робіт – очищення водного каналу, що омиває парк з протилежного від Інгулу боку. Точніше, мав би омивати, адже зараз там фактично немає протоку.

— Як на мене, цей проект — соціальний, а не бізнесовий. Це буде своєрідним подарунком для жителів обласного центру: замість занедбаного закутка місто матиме перлину — вважає Максим Березкін.

Ігор Крушеніцький, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар