Вільшанський ФОК: Знову дайте грошей!

Біля приміщення вільшанського спортивного комплексу – величезна купа будівельного сміття. Для людини не посвяченої у деталі, ніби, нічого дивного – у приміщенні місцевого фізкультурно-оздоровчого комплексу триває капітальний ремонт. Та є одне але… Кучугури з уламків бетону – це новенька покрівля, яку за рік встигли і покласти, а тепер вже й «здерти» з даху. Звісно, витративши на роботи чималі бюджетні кошти.

Як вже писала Перша електронна, ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу ознаменувався скандалом…

Що з цим робити і хто відповідатиме за дах, який нібито зроблений, але його немає? Чіткої відповіді на це запитання тоді  в районі не зміг дати ніхто. Замовник робіт – відділ освіти й науки Вільшанської РДА накивав на підрядника. А підприємство «Атлант 3000», яке виконувало роботи, взагалі від коментарів відмовилося.

Врешті, за зверненням до обласної прокуратури нардепа Станіслава Березкіна, який особисто «вибивав» гроші не капітальний ремонт ФОКу, вивчати якість проведених робіт взялися обласна влада та правоохоронні органи.

За результатом комплексної перевірки був встановлений факт неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами підприємства-підрядника. За цим фактом навіть було відкрите кримінальне провадження.

А отже, справа нарешті зрушила з місця. Цей факт підтверджує і голова Вільшанської РДА Ярослав Кіров, з яким ми поспілкувалися, знову проінспектувавши об’єкт.

За його словами, зараз підрядник усуває недоліки попереднього ремонту і готується до встановлення нового даху. Наразі триває завершальний етап виготовлення проектної документації. Гроші за її виготовлення – 20 тисяч гривень – заплатила РДА.

А комісія, до складу якої увійшли фахівці з управління капітального будівництва ОДА, а також керівництво обласної та районної влади вирішили, що врятувати ситуацію можна лише зведенням нового, шатрового даху.

«Вартість робіт сягатиме 700-800 тисяч», – каже Ярослав Кіров.

У районі сподіваються, що «потягти» цю чималу суму допоможуть знову ж таки… гроші з державного бюджету!!!

Як пояснив очільник району, 160 тисяч з загальної вартості робіт підрядник компенсує за власний рахунок.

Відзначимо, що загальна проектна вартість робіт по ФОКу становить близько 3 млн.гривень. Крім 160 тисяч, які «вилетіли» у дірку в стелі, витрата ще 550 тисяч, які вже «вкладені» у ремонт, поки що запитань не викликає. У приміщенні замінені усі вікна, придбані нові двері, вкладене утеплення та зроблена арматурна стяжка на підлозі.

Що ж до даху, зараз працівники підрядної організації вже знімають з нього залишки старої покрівлі.

Навчені досвідом, у районі кажуть, що тепер на покрівлі не заощаджуватимуть.

А щоб не стати фігурантами депутатського звернення на прокуратуру, запопадливо обіцяють прискіпливо відстежувати якість виконуваних робіт на кожному етапі.

Втім, і нардеп Березкін налаштований зі свого боку що суворіше контролювати капремонт ФОКу. Про це він сказав Першій електронній у своєму коментарі щодо цієї ситуації.

«Мої помічники перевірили, в якому стані зараз знаходиться Вільшанський фізкультурно-оздоровчий комплекс. Там замінено вікна, зроблено стяжку на підлозі, але покрівля так і залишається дірявою. У приміщенні комплексу лежить сніг.

Після перевірки прокуратури 4 працівникам Вільшанської РДА (членам тендерного комітету) були винесені догани. На жаль, ніхто не поніс відповідальність за неякісний ремонт покрівлі, на який було витрачено 160 тис.грн.

Я і далі буду контролювати, як відбуватиметься ремонт Вільшанського ФОКу. І вже вкотре звертаюся до прокуратури, аби вона винесла відповідні рішення і були покарані відповідальні за неякісний ремонт покрівлі», – сказав Станіслав Березкін, який у своїй передвиборчій програмі обіцяв відновлення спортивного об’єкту.

Ірина Нетреба, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар