Голова Онуфріївської РДА при заповненні декларації забув про власну родину та землю

Керівництво Онуфріївської райдержадмінісрації у порівнянні з іншими районами Кіровоградщини було призначено досить недавно, тож особливо нічим цікавим «відзначитись» ще не встигло. Це, однак, не завадило нам погортати декларації чиновників за минулий рік та виявити масу цікавих деталей.

Так з жовтня минулого року Онуфріївську РДА очолює Сергій Самородченко, який до цього шість років пропрацював селищним головою Онуфріївки. У 2014 році Сергій Самородченко балотувався до Верховної Ради України від Політичної партії «Блок лівих сил України», а уже в червні 2015-го очолив Онуфріївську районну організацію Соціалістичної партії України.

Що ж до задекларованих у 2015 році прибутків, то, згідно отриманого нами документу, загальна сума сукупного доходу голови РДА склала 81,25 тис. грн. По суті це усі дані, що містяться в декларації.

Подібний «голий» документ зачасту вказує або на абсолютну чесність, або ж на спробу приховати наявність певних статків. Підтвердженням другої тези стала інформаційна довідка з Держреєстру речових прав на нерухоме майно. Виявляться чиновник «забув» вказати у декларації про 2 га землі, яку оформив у 2015 році для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однак, як виявилось, забудькуватість Сергія Самородченка розповсюджується не лише на землю, а й навіть на близьких людей – власну родину. Так голова Онуфріївської РДА не вказав у декларації дані про власну дружину – Олену Григорівну Самородченко, яка займає посаду начальника управління освіти Онуфріївської РДА. У власності жінки, згідно даних Держреєстру речових прав на нерухоме майно, також є 2 га землі розташованих впритул до ділянки  чоловіка. Цікаво, що право власності на дану ділянку Олена Самородченко оформила у той самий день та у того ж самого реєстратора, що і Сергій Самородченко.

Є поруч землі подружжя і третя ділянка оформлена у той самий день та за участі все того ж реєстратора на Марію Грабову.

Грабова Марія Федорівна потенційно є матір’ю Олени Самородченко. За даними сайту nomer-org.net обидві жінки свого часу проживали за однією адресою – смт. Онуфріївка, вул. Гагаріна, будинок 51А, квартира 4. Ця ж адреса вказана й у Держреєстрі як юридична адреса нині припиненого ФОП Самородченко Сергій Миколайович, ліквідованої фірми Грабової ПП «Олтан ЛТД»,  а також нині діючого Приватного підприємства «Афаліна партеніум», співвласниками котрого є вже згадана Марія Грабова та житель Світловодська В’ячеслав Бут. На пов’язаність даних осіб з сім’єю Самородченко вказує й те, що у 2014 році, коли, як ми вже згадували, Сергій Самородченко  балотувався до Верховної Ради України від Політичної партії «Блок лівих сил України», на тому ж самому окрузі уповноваженими особами від партії були призначені Бут і Грабова.

Крім землі поруч з подружжям Самородченків є у Марії Грабової і ще одна ділянка на 0,15 гектари.

Центр медіарозслідувань “Прозоро”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар