Нові-старі поліцейські Кіровоградщини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Нещодавно патрульна поліція Кіровограда прийняла присягу та зобов’язалась чесно охороняти порядок у місті на Інгулі. До її складу увійшло 238 поліцейських, 44 з яких – представниці прекрасної статі. На добове патрулювання обласного центру в одну зміну виходить одна рота – 60 осіб.

Що стосується районів області, то тут ситуація дещо інша. На Олександрійщині, приміром, на кількість населення в майже 140 тисяч осіб, ті ж функції виконують інспектори поліції (колишня Державтоінспекція) у складі трьох екіпажів (7 осіб), які контролюють безпеку руху на автодорогах міста й району, та патрульно-постова служба, яка забезпечує охорону громадського порядку (на добу у місті працює один автомобільний екіпаж та 5 піших патрулів в кількості десяти осіб), на підмогу яким приходять представники місцевих громадських формувань.  

А от в Олександрійському районі патрульно-постової служби  взагалі немає. Її оптимізовано ще в  2011- 2012 роках. Але ті функції фактично виконують інспектори відділення поліції, яких загалом налічується дев’ять осіб. На таку велику територію цієї кількості поліціянтів, звісно, замало, а це говорить лише про одне: новації в галузі ситуацію жодним чином не поліпшили .

«Працювати складно. І є у нас статистика – річ беззаперечна, – говорить старший інспектор Олександрійського відділу поліції Віктор Глущенко. – За чотири місяці 2015-го року на території міста й району сталося 9 ДТП, у результаті яких  дві людини загинуло, 8 травмовано. Окрім того, за вказаний період було пошкоджено 37 транспортних засобів та складено 48 протоколів на водіїв, які кермували авто в нетверезому стані (мінімальний розмір штрафу 3950 грн., максимальний – 6000 грн.). Відповідно за чотири місяці поточного року  вже сталося 15 ДТП, в одному з випадків констатовано смерть, 17 травмованих. У той же час пошкоджено 36 транспортних засобів.  На жаль, ситуація на дорогах не поліпшилась, а лише значно погіршилась. Забезпечувати безпеку руху нинішнім поліцейським стало складніше, оскільки кадрів не вистачає», – резюмує фахівець.

За інформацією з власних джерел нам відомо,  що до реформи міліції в поліцію на Олександрійщині загалом працювало одинадцять даішників. Згодом чотирьох «оптимізували». І тепер маємо те, що маємо.

Наталія Луценко для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар