Фестиваль болю і фарб: кіровоградці на конкурсі тату у Полтаві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Днями у Полтаві вперше пройшов фестиваль татуювання «Snow Tattoo Festival 2016», участь у якому взяли тату-майстри з усієї України.

Продемострувати свою майстерність приїхали 45 майстрів татуювання з різних куточків нашої країни. Зібралися на запрошення арт-студіі “TattooDim” у місцевому ресторані “Villa Крокодила”.

 

Організатори підійшли до підготовки фестивалю дуже ретельно. Юрій Гажиенко, представник студії “TattooDim”,  розповів, що планувати захід почали ще півроку тому. “Майстри, які хотіли до нас приїхати, почали відгукуватись вже у перші 3-4 дні. І склалось так, що близько 80% місць були зайняті вже за перший тиждень”, – розповів кореспонденту Першої електронної газети організатор.

Фестиваль проходив 2 дні і, окрім власне роботи майстрів, у учасників була можливість зробити пірсинг, модну зачіску у барберів салону краси “Viva Cuba”, а найсміливіші – спробувати підвішування на гаках та бондаж. Також усі бажаючі могли придбати ексклюзивні  шкіряні вироби та прикраси ручної роботи.

“Такі фестивалі проводяться в Україні вже більше десяти років. У нас, у Полтаві, це перший фестиваль, на який з’їхались 45 учасників з усієї України. І це не просто шоу – кожного дня є певний перелік номінацій у яких змагаються майстри”, – повідомив Дмитро Рожко, один з організаторів фестивалю.

Щоб уникнути упередженого ставлення до конкурсантів, організатори запросили до складу журі спонсорів фестивалю, які  є поціновувачами тату-мистецтва і лише одного професійного майстра татуювання. Ним став Сергій Бондаренко, засновник і керівник кіровоградської студії художнього татуювання “Шатун”. “Коли ти член журі – приготуйся бути… не дуже хорошою людиною, для більшості майстрів. Але було дуже багато цікавих робіт, хоча траплялось й таке, що деякі роботи не відповідали критеріям першого чи другого днів, тому доводилось переносити їх з однієї номінації в іншу, щоб майстри мали змогу отримати свої призові місця”, – сказав Сергій Бондаренко, під час церемонії нагородження.

Участь у першому полтавському тату-фесивалі стала успішним дебютом для кіровоградки Олександри Бєляєвої, яка нині працює в одеській студії “Summer Tattoo Studio Odessa”: дівчина отримала 2-е місце у номінації “Графічне й орнаментальне тату”.

“Це мій перший тату-фестиваль і можу сказати, що мені все сподобалось! Неймовірна атмосфера, теплий прийом, позитивні люди, зарядилася емоціями надовго. До того ж, це величезний стимул творити ще більше! Тому хочу подякувати всім, хто підтримував і моделям за терпіння”, – поділилась своїми враженнями тату-майстер.

Зі списками переможців фотографіями робіт можна ознайомитись у альбомах спільноти фестивалю: 1-й день, 2-й день.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета.  Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар