Військовий розповів, чим загрожує кіровоградцям Єлисаветград (ВІДЕО)

Учора, 19 січня, на 2-ій сесії Кіровоградської міської ради депутати обговорювали лист Комітету ВРУ стосовно нової назви для Кіровограда – Інгульськ. Кіровоградська інтелігенція, активісти, військові та просто небайдужі громадяни прийшли у міську раду, щоб підтримати українське ім’я для міста.

Військовий Олег Кукуленко, активіст ГО «Бойове братство», яке в основному складається з демобілізованих бійців 17-го батальйону, категорично висловився проти перейменування Кіровограда на Єлисаветград. Читачі Першої електронної газети можуть переглянути повний виступ Кукуленка, а також прочитати фрагмент його промови.

Читайте також: Губарєв вважає Кіровоградщину частиною Новоросії

«Тоді, у березні-квітні 2014 року, ви не почували себе так затишно, тому що було незрозуміло, що буде з нашою Україною. Це зараз ви сидите і розумієте, що знаходитеся в центрі України і ніхто нас не чіпатиме, тому що там під Донецьком і Луганськом стоять хлопці – і вони захистять. Це 550 км звідси. Я на похоронах свого товариша під Олександрією говорив: «Живіть спокійно, люди. 550 км – це далеко». Але насправді це не дуже далеко – це 10 годин їзди в таку ось погоду.

Тут я представляю думку людей, які зараз знаходяться в окопі. Я представляю думку людей, які знаходяться зараз в Донецьку – їх водять як тварин, у них плюють, на них кидаються ось ці бабусі з іконами.

Не робіть дурниць, не грайтесь так речами, у які ви загралися. Вам не подобається Інгульськ? Ви можете проти нього говорити. Ми не агітуємо за будь-яку назву, але виступаємо проти Єлисаветграду. Навіщо ви хочете повернутися до цього? Вам подобається ця назва? А ви можете змоделювати ситуацію, до чого це призведе? Тут виступаючий на сходах говорив, що ми знаходимося у центрі України і яке відношення має до нас Росія. Пряме відношення має до нас Росія. І якщо ви цього не відчуваєте, пропоную вам взяти комфортний автобус і з’їздити хоча б Дзержинськ, який знаходиться у 7-ми км від передової. Там не стріляють, але ви відчуєте, що відбувається насправді.

Єлисаветград має пряме відношення до впливу на нас Росії. Там будуть плескати у долоні. Я навіть не уявляю, які гроші готові там заплатити, щоб це місто завтра називалося Єлисаветградом. Давайте не допустимо цього сорому. Ми знаходимося в центрі України і від того, як буде називатися місто, залежить, напевно, і доля України.

Ви можете собі уявити як будуть відчувати себе хлопці на передовій, коли дізнаються про цю новину? А ви можете собі змоделювати, як у нас буде проходити 7 хвиля мобілізації? Сьогодні на мітингу було багато чоловіків. Чому вони не пройшли через військкомат?

Не грайтеся у Єлисаветград. Виключіть назву Єлисаветград із списку. Не подобається Інгульськ? Шукайте з жителями нашого міста компромісну назву. І думайте, у якому місті будуть жити наші діти”, – звернувся до депутатів Кіровоградської міської ради Олег Кукуленко.

На жаль, депутати проігнорували аргументи людини, яка на собі відчула жахи війни. Крім того, що обранці «забракували» український варіант назви для міста, вони ще звернулися до ВРУ та Комітету ВРУ з проханням відтермінувати перейменування Кіровограда до того часу, поки не буде прийнято закону про місцеві референдуми. Тобто, кіровоградські депутати самонадіяно запропонували на державному рівні закріпити те, що і без допомоги законів створило ДНР та ЛНР.

Читайте також: Депутати просять у ВРУ провести референдум, щоб обрати назву для Кіровограда

Поширити:

Залишити коментар:

коментар