У Кіровограді міський голова оголосив війну незаконним торгівельним спорудам (ФОТО)

Міський голова Кіровограда Андрій Райкович серйозно взявся за справу наведення ладу у ситуації з так званими малими архітектурними формами (далі – МАФ) на території міста. Сьогодні очільник міста скликав у себе в кабінеті нараду з цього питання.

Під час спілкування з чиновниками міськради та очільниками різноманітних відомств міський голова різко емоційно заявив про несприйняття того безладу, який коїться у Кіровограді з розміщенням торгівельних МАФів.

Приводом до зібрання стала подія, яка мала місце в ніч з неділі на понеділок, коли прямо перед входом до Кіровоградської обласної лікарні, а також, Кіровоградської дитячої обласної лікарні почали монтувати торгівельні кіоски, які ускладнюють прохід до медзакладів, і розміри їх значно перевищують дозволені. Андрій Райкович висловився з цього питання різко: «Я категоричний противник такого вирішення питань. Це не сприймається мною нормально, тому що такі дії не відповідають нашому плану розбудови міста, не відповідають заявам, які ми робимо громаді».

Читайте також: Незаконно встановлені торгівельні кіоски заважають комунальникам заасфальтувати тротуар біля “Черемушок” (ФОТО)

Очільник міської ради вимагав пояснень від начальників управлінь та голів комісій, які причетні до процесу видачі дозволів на встановлення МАФів.

«Можливо той безлад, який зараз панує у ситуації з малими архітектурними формами, і взагалі зовнішнім виглядом наших вулиць, вас задовольняє. Тоді ми маємо взагалі відпрацьовувати таку політику, щоб роздати землі всіх тротуарів, роздати кожен клаптик землі», – іронічно висловився Райкович. Він назвав не нормальною ситуацію, коли міська влада не управляє містом.
«Виходить, що не влада керує в місті, а «Остапи Бендери» позаводилися в Кіровограді, які керують і ведуть незалежну паралельну політику, і вони виграють, вони себе почувають вільно. А ми, виходить, на підтанцьовках з вами», – заявив міський голова.

Заступник міського голови Григорій Литвин розповів, що ті підприємці, яким було надано дозвіл на розміщення споруд часто встановлюють їх з порушеннями. Так, за його словами, трапилося і з МАФом біля Обласної лікарні. «Дозвіл видавали на абсолютно маленький кіоск, а встановили там невідомо що», – повідомив чиновник.

За словами Литвина така ситуація спостерігається масово, тому Управлінням містобудування та архітектури було призупинено надання дозволів на розміщення будь-яких тимчасових архітектурних форм. На думку заступника міського голови потрібно ухвалити нове положення, яке б регулювало розміщення тимчасових споруд на території міста.

«У новому положенні слід обов’язково зазначити що дозвіл на встановлення кіосків чи павільйонів буде видаватись лише за наявності документів, які засвідчують право власності чи користування земельною ділянкою», – висловив свою думку Григорій Литвин.

Представник Управління архітектури міськради, яка була присутня на нараді повідомила, що з початку року було видано 65 дозволів на розміщення різного виду тимчасових архітектурних форм, в тому числі і ТДВ «Ятрань». Зазначимо, що голова земельної комісії сьогодні вперше почув про той факт, що підконтрольна йому комісія розглянула на своєму засіданні схему розміщення цих обєктів.

У підсумку наради міський голова Андрій Райкович дав доручення Управлінню містобудування та архітектури разом з юридичним управлінням підготувати проект рішення на розгляд виконкому та сесії з даного питання, розробити порядок демонтажу незаконно встановлених МАФів та розробити механізм надання дозволів на розміщення торговельних споруд лише після обговорення з громадськістю. Також Райкович звернувся до присутніх на нараді представників Національної поліції з проханням всіляко сприяти у наведенні порядку з незаконно встановленими торгівельними кіосками.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар