Незаконно встановлені торгівельні кіоски заважають комунальникам заасфальтувати тротуар біля “Черемушок” (ФОТО)

Вже понад тиждень комунальники проводять роботи по капітальному ремонту тротуару по проспекту Правди, біля ринку “Черемушки”. Перехожі, які прямують щодня цим хідником до ринку, чи до вокзалу, не нарадіються з того, що відтепер, можуть не боятися за своє здоров’я, минаючи жахливі вибоїни, які до цього тут були. Проте, не все так безхмарно в цій історії…

Справа в тому, що нове покриття кладуть оминаючи торгівельні вагончики та кіоски, які рясно всіяли цей людний тротуар. В результаті, вимальовується майже анекдотична за своєю абсурдністю ситуація. Уявімо собі випадок, коли суб’єкт підприємницької діяльності, який розмістив на цьому тротуарі свою тимчасову архітектурну споруду, у вигляді кіоска-причепа, вирішив згорнути свою діяльність. Він прибирає свій кіоск, а на його місці красується величезна яма… Погодьтеся, картина не з приємних. Журналістів Першої електронної зацікавила ця історія, і ми провели невеличке розслідування.

У Головному управлінні житлово-комунального господарства Кіровоградської міськради, а саме, у Відділі капітального ремонту, реформування та розвитку ЖКГ, який відповідає за виконання капітального ремонту тротуару по проспекту Правди, розповіли, що на даний момент вони ще не виявили господарів цих торгівельних кіосків.

«На сьогоднішній день ми асфальтуємо тротуар біля зупинки «ринок «Черемушки», де розміщені торгівельні павільйони. Наразі ми прийняли рішення обасфальтувати навколо цих торгових вагончиків, і продовжувати далі роботи. Паралельно з цим ми будемо встановлювати власників цих тимчасових архітектурних форм і домовлятися, щоб ті їх прибрали, і ми могли заасфальтувати площу під ними. Думаю, що ми знайдемо з ними якийсь компроміс», – запевнила кореспондента Першої електронної начальник відділу капітального ремонту, реформування та розвитку ЖКГ Юлія Яндович.
Як повідомила чиновниця, роботи над цим тротуаром будуть тривати ще, як мінімум, три тижні.

В свою чергу, заступник Кіровоградського міського голови Григорій Литвин повідомив, що більшість торгівельних павільйонів на тротуарі біля «Черемушок» встановлено самовільно, без жодних дозвільних документів.
«З приходом нової влади, повноцінно відновить свою роботу архітектурна комісія, і треба буде приймати кардинальні рішення стосовно незаконного розміщення цих торгівельних кіосків. Вони значно ускладнюють пересування тротуаром, і знаходяться там незаконно. Я думаю, що комісією та виконавчим комітетом буде прийнято рішення про демонтаж об’єктів, які встановлені там без відповідних дозвільних документів», – запевнив Григорій Литвин.

Тим часом, робітники, які виконують ремонт вищезгаданого тротуару, в спілкуванні з журналістом Першої електронної, скаржаться, що ці «ларьочки» заважають їм якісно виконати свої роботи, і оминаючи їх, вони втрачають багато часу.

На даний момент, роботи з ремонту тротуару біля ринку «Черемушки» просунулися від вулиці Жовтневої революції, до зупинки громадського транспорту по проспекту Правди. В процесі робітникам довелося оминути чотири торгівельних кіоска.

Журналісти Першої електронної уважно слідкуватимуть за перебігом ремонту  тротуару біля ринку «Черемушки». Чи наведуть лад міські чиновники з незаконно встановленими тимчасовими архітектурними формами, і чи зможуть комунальники якісно виконати свої роботи на цій ділянці, читайте в наших наступних публікаціях.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар