Відповідальніше, ефективніше, агресивніше

Регіонали Кіровоградщини стануть більш агресивними і відповідальними за соціально-економічні проекти.

Темою 27-ої конференції обласної організації Партії регіонів стало ефективне управління. Називаючи голову ОДА Андрія Ніколаєнка ефективним топ-менеджером, голова регіоналів області, заступник глави Адміністрації Президента України Сергій Ларін не раз дорікнув менеджерам неефективним. На його думку, рівень реалізації головного документу — програми «Центральний регіон-2015» — у нинішньому році проти 2011-2012 рр. знизився. Є об’єктивні причини, існують і суб’єктивні. До останніх Сергій Ларін відносить саме неефективне управління.

«Ми повинні чесно казати: люди не відчули тієї ефективності від виконання програми «Центральний регіон», яка була у 2011 та 2012 роках. Існує ціла низка об’єктивних та суб’єктивних чинників, чому так відбувається, і у них треба як слід розібратись», — заявив Сергій Ларін.

На його переконання, вихід із ситуації — персональна відповідальність кожного партійця за очолювану ним ділянку роботи, особливо посадовців та депутатів всіх рад.

«У 2014 році, проаналізувавши всі прорахунки, необхідно взятись з подвійними зусиллями за реалізацію програми, — зазначив він. — На моє переконання, ми мусимо за кожним пунктом, кожним об’єктом закріпити відповідальних людей – представників депутатського корпусу, місцевої влади.

Ми повинні перейти до персональної відповідальності за реалізацію кожного пункту «Центрального регіону». Адже у багатьох випадках мова йде не стільки про фінансування, скільки про увагу до конкретного об’єкту, про пошук ефективних управлінських рішень, — зазначив керівник обласної ПР.

Він наголосив, що сьогодні одне з найважливіших завдань (і це завдання Президента для команди Партії регіонів Кіровоградщини) — забезпечити ефективне управління всіма процесами на регіональному рівні. Очолити цей рух має голова Кіровоградської облдержадміністрації, член ради обласної організації Партії регіонів Андрій Ніколаєнко.

«Андрій Ніколаєнко, як професійний ТОП-менеджер, має очолити рух з пошуку найефективніших моделей управління регіоном, виконанням його центральної стратегічної програми розвитку», — упевнений Сергій Ларін.

Очільник регіоналів підкріпив свої тези статистикою обласного контактного центру-«Гарячої лінії» голови облдержадміністрації: вона свідчить про сповільнення темпів вирішення проблем за скаргами людей. Чиновники, на місцях вочевидь, «м’яко кажучи, розслабилися», зауважив Сергій Ларін.

Другий акцент у виступі голови КОО ПР — неадекватна відповідь регіоналів опонентам, які безпідставно критикують діяльність партії влади, нічого не зробивши самі. Посадовці та депутати від ПР повинні звернути серйозну увагу на організацію інформаційної роботи.

«Ми мусимо проводити цю роботу в гарному сенсі слова агресивною», — підкреслив Ларін.

Сам же Сергій Ларін куруватиме два напрямки в Кіровоградській області. Перший – проект з ранньої діагностики онкологічних захворювань, який, на думку Ларіна, пригальмувався. Другий напрямок, який куруватиме він, — «Історія рідного краю».

«Я гарантую персональну участь у них та звіт про їхнє виконання», — зазначив Сергій Ларін. Також він повідомив, що за стратегічними програмами, які реалізовуються в області, будуть закріплені народні депутати від Кіровоградщини та заступники голови облорганізації ПР.

Свого заступника – депутата обласної ради Олександра Шаталова Сергій Ларін призначив контролювати реалізацію програми «Стоп радон», яку назвав «надважливим для Кіровоградщини проектом», та діяльність соціальних магазинів.

«Я б хотів, щоби Олександр Сергійович Шаталов, не зважаючи на його зайнятість в Адміністрації Президента, все ж таки, як чинний депутат обласної ради, взяв під особистий контроль розвиток цих двох проектів, до створення яких, до речі, він був причетний, — повідомив Сергій Ларін.

Під час виступу на конференції Сергій Ларін також високо оцінив роль Президента Віктора Януковича у відродженні Кіровоградщини.

«Слово і підтримка Президента допомагають нашому краю розвиватись. Хочу, щоб це зрозуміли абсолютно всі. Місяць тому Президент вкотре відвідав нашу область, і цей візит вже традиційно став для Кіровоградщини знаковою подією, продемонструвавши, що Віктор Федорович пов’язує з нашим регіоном особливі сподівання. Кожен візит Глави держави відкриває нову віху в історії нашого краю, дає старт новим регіональним ініціативам і проектам», — нагадав він.

У своєму виступі голова ОДА Андрій Ніколаєнко зосередився на особливій увазі всебічному розвитку дітей та інвестиціям. В області будуть започатковані нові підходи до реалізації інвестиційних проектів.

За його словами, за перше півріччя цього року в економіку області було вкладено на 10 млн. дол. більше, порівняно з попередніми роками, однак і цього недостатньо. Також Андрій Ніколаєнко зазначив, що на Кіровоградщині у рамках програми «Центральний регіон-2015» вже реалізовано 247 інвестпроектів, ще 96 – перебувають на підготовчій стадії, і втілити їх в життя планують протягом наступних кількох років. Окрім залучення інвестицій, влада області приділятиме особливу увагу всебічному розвитку дітей.

«Саме на цих двох складових нам треба сконцентрувати увагу. Ми повинні вкладати інвестиції не тільки в економіку, а й в підростаюче покоління», — підкреслив Андрій Ніколаєнко.

Після конференції під час спільної прес-конференції Сергій Ларін і Андрій Ніколаєнко відповіли на низку питань місцевих журналістів.

Так, питання залучення інвестора на окремі майданчики колишньої ДХК «Олександріявугілля» може вирішитися упродовж місяця, повідомив голова ОДА. За словами очільника області, нещодавно в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості відбулася нарада, на якій обговорили питання залучення інвесторів в олександрійський буровугільний комплекс. Наразі цим проектом зацікавилися два потенційні інвестори. Один із них — колишній орендар частини комплексу. У міністерстві схиляються до ідеї повернення саме попереднього інвестора. Питання, яке зараз найбільше обговорюється із цим потенційним інвестором, — проблема погашення заборгованості із заробітної платні.

«Він пропонує більш пологий графік її погашення, а ми наполягаємо на більш швидкому… Я сподіваюся, що протягом місяця будуть підписані всі необхідні документи, які дозволять перейти у практичну площину. Тобто вже цього року розпочнуть відкачку води і гасити заборгованість. Ми попросили, щоб відразу виплатили не менше 3-4 мільйонів гривень» – зазначив Андрій Ніколаєнко», — сказав Андрій Ніколаєнко.

Не оминули керівники і проблеми транспортної реформи в Кіровограді. З їхніх слів, рішення вже знайдене. Замість маршрутних таксі №№ 1, 50 і 9А у Кіровограді з’явиться маршрут з умовною назвою «Центральний маршрут».
За словами Ларіна, число скарг на «Гарячу лінію» голови ОДА Андрія Ніколаєнка з приводу транспортних новацій перевершило всі сподівання. Більшість заяв стосувалися саме сполучення головної транспортної артерії міста: від вул. Полтавської через Перспективну до вул. Жадова. Численні скарги змусили втрутитися в цей процес очільника обласних регіоналів особисто.

Як зазначив Сергій Ларін, «Центральний маршрут» створять за кількома напрямками. По-перше, буде проведено конкурс на цей напрямок для підприємств-перевізників, що мають або закуплять для цього щонайменше 10 великомістких сучасних автобусів. Інтервал руху має становити 5 хв., обов’язкова умова — GPS-контроль. Орієнтовний термін завершення впровадження — 1 грудня.

«Крім цього, мова йде про появу на цьому маршруті приблизно 10-ти тролейбусів… Це додаткове навантаження на бюджет, оскільки доведеться більше витрачати на компенсацію за пільгові перевезення, але ми до цього готові», — додав голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Участь у конференції взяло 598 делегатів з усіх територій області. У її роботі також взяли участь народні депутати від Кіровоградщини, члени фракції Партії регіонів Віталій Грушевський, Сергій Кузьменко та Станіслав Березкін.

[nggallery id=55] [nggallery id=56] [nggallery id=57]

Олександр Малишко, Перша електронна газета 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар