«Дуже кіровоградська книга»

Так можна охарактеризувати нову збірку голови обласної організації Національної спілки письменників Василя Бондаря.

Презентували книгу оповідань у стінах бібліотеки ім. Д. Чижевського, яка зібрала творчу інтелігенцію міста, викладачів, письменників, поетів, журналістів – усіх небайдужих до українського слова і людини, втіленої в цьому слові.

За словами Василя Васильовича, збірка оповідань «Камінь від хандри» визрівала протягом дванадцяти років. Сюжети для своїх оповідань письменник черпав серед людського середовища – у рідному селі Теліжинці на Київщині, де він проводить свої «літературні канікули» восьмий рік. Там і народилися «Хвилина мовчання», «Середняк», «Гіркий ровер», «Подарунок губернаторові» та інші.

«Камінь від хандри» побачив світ у київському видавництві «Ярославів вал» за підтримки народного депутата України Андрія Табалова. Під однією обкладинкою об’єднана низка оповідань, повістей, етюдів та образків, кожне з яких наділене надзвичайно потужною енергетикою, глибиною. Як зазначив у післямові до збірки Михайло Слабошпицький, «тут і сюжети, в яких незрідка активною дійовою особою виступає сам автор чи його alter ego – ліричний двійник, тут і прямі звіряння про те, що його «на душу лягло». І, звичайно ж, ієрархія цінностей, система духовних координат людини саме такого досвіду і такого виховання».

«Нова газета»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар