Бобринець завмер в очікуванні нового мера

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До виборів міського голови Бобринця, які заплановані на 25 травня цього року, залишилися лічені дні і мешканці міста не цураються озвучувати свої прогнози щодо їх результатів. 

Як розповіли Першій електронній бобринчани, результати прийдешніх виборів можна назвати доволі передбачуваними.

Чимало людей проголосує за самовисуванця Леоніда Кравченка, пробачивши йому всі “мінуси” на посаді голови райдержадміністрації. Інша справа – чи вистачить йому цих голосів для перемоги. Серед восьми кандидатів на посаду міського голови серйозну конкуренцію йому можуть скласти Віктор Сакалош та Олексій Різун. Однак у кожного з них є свої слабкі місця.

Кандидат від “УДАРу Віталія Кличка” Віктор Сакалош відомий у Бобринці ще з часів керівництва райавтодором, однак давно не працює на цій посаді. Попри те, що є досить активним депутатом міськради, його діяльність на цьому громадському посту мало відома.

Олексій Різун, перший заступник голови РДА при Кравченку й поки що при новому очільнику району Сергію Рожковану, колишній керівник районного осередку Партії регіонів, з професійної точки зору може скласти конкуренцію Леоніду Кравченку. Проте, частину голосів він, ймовірно, втратить через колишню партійну діяльність і частково тому, що звичайні бобринчани його знають мало. Професійна діяльність Олексія Різуна в якості заступника голови РДА триває всього кілька років. До цього він викладав історію в школі села Тарасівки, що неподалік Бобринця.

Можна прогнозувати, що частина підприємців проголосує за кандидата від “Батьківщини” Сергія Чорного. Свого часу він працював заступником мера міста, тож обізнаний з проблемами Бобринця і його мешканців.

Частину голосів може взяти на свою користь самовисуванка, депутат обласної ради від КПУ Зоя Секрет. Її добре знає старше покоління за активну громадську позицію по захисту прав громадян.

Частина інтелігенції міста очевидно проголосує за начальника районного управління юстиції, також самовисуванця Артема Лавріненка.

Наразі кандидати на посаду мера Бобринця не ведуть активну пропаганду через засоби масової інформації (правда, передвиборчі програми деяких розносять активісти). Отож, невідомо, що запропонують людям кандидати на міського голову і чим братимуть за душу виборця.

Зінаїда Пирля ( “Честь хлібороба”) спеціально для “Першої електронної газети”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар