Концерт гурту «АнтитілА» в Кіровограді ледь не зірвали

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Концерт гурту «Антитіла», що відбудеться в Кіровограді 20 березня, перенесли з приміщення Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу до нічного клубу «Provocateur». Організатори виступу пояснили це політичними репресіями та цензурою.

Відповідно до звернення організаторів, розміщеного в офіційній спільноті заходу в соціальній мережі «Вконтакті» (http://vk.com/event10327713), у зриві концерту гурту «АнтитілА» безпосередньо зацікавлені начальник міського управління освіти Лариса Костенко та директор ККТК Олександр Токарев – «яскраві представники минулого режиму, які всіма можливими засобами намагаються зірвати кіровоградський концерт». Саме ці люди «підставили» музичний колектив буквально за три дні до виступу.

Організатори заходу стверджують, що домовленість щодо оренди концертної зали Кібернетико-технічного коледжу для виступу гурту «АнтитілА» 20 березня 2014 р. між пані Костенко та організаторами кіровоградського концерту була досягнута ще в грудні минулого року, однак за три дні до виступу гурту, з’ясувалося, що концертна зала не може забезпечити проведення концерту належної якості з причини її технічної непідготовленості.

Як повідомив кореспондентові Першої електронної режисер, продюсер, клавішник та аранжувальник гурту «АнтитілА» Сергій Вусик, концерт ледь не було зірвано, а проблеми несподівано розпочалися 17 березня:

«13-го грудня минулого року я направив листа Ларисі Костенко з проханням надати зал. – коментує ситуацію Сергій – Було отримано «добро» з умовою підписати договір. Домовилися зробити це в день концерту. На словах все трималося – я повірив в порядність… Позавчора Костенко сказала що електропроводка приміщення не витримає і 5 Квт споживаної потужності. Після цього наш місцевий організатор Світлана була в обленерго, намагалася отримати дозвіл на підключення апаратури від щита, на вулиці біля КТК. Там дали відповідь що таке рішення приймається на міській раді по четвергах. Також в обленерго зі сміхом прокоментували, що зала добре електрифікована і витримує навантаження до 30 Квт споживаної потужності. Це також підтвердив місцевий звукорежисер і наш організатор, який згадав, що у цьому ж залі проводилися концерти відомих артистів на підтримку кандидатів в народні депутати. З повним технічним забезпеченням. Вчора ми робили нові спроби домовитися, вирішити технічну проблему, повернути зал, однак цього разу вже директор Кібернетико-технічного коледжу Олександр Токарев став в принципову позу, зважаючи на громадянську позицію групи «АнтитілА»

«Антитіла» – чи не єдиний український гурт, який не скасував свій концертний тур, незважаючи на ситуацію в країні. Колектив відомий не тільки своїми піснями, а й принциповою громадянською позицією. Головний меседж концертного туру – «Україна – сильна держава, її народ – об’єднаний і готовий до рішучих дій, не залежно від мови і віросповідання!». Гурт «АнтитілА» неодноразово заявляв про свою громадянську позицію, виступав на сцені Майдану, та брав активну участь у спротиві українського народу режиму Януковича.

«Наш тур не є політичною акцією, тому позицію пана Токарева нам зрозуміти важко, – зауважує Сергій Вусик. – Світлана зверталася до одного із заступників мера Кіровограда, який посприяв, і думка Лариси Костенко щодо гурту «АнтитілА» змінилася в позитивну сторону, але позиція директора коледжу залишилася незмінною і принциповою.

В офіційній спільноті заходу в соцмережі «Вконтакті» наводиться і цитата самого Олександра Токарева: «Я не хочу брати на себе відповідальність за нашу неадекватну молодь..»

Від зриву концерту в місті, а, отже, і всього концертного туру, організаторів врятувала лише їхня винахідливість – виступ в останній момент вдалося перенести в приміщення нічного клубу «Provocateur», де й відбудеться захід в четвер, 20 березня о 19-00.

«Філармонія в даних умовах і навіть у грудні була занадто ризикованою, – коментує вибір місця для концерту Сергій Вусик. – Кіровоград «важке місто на підйом», особливо на українського артиста. Економічна ситуація в країні напружена, а зараз тим більше. БК Авіаторів на 20-е зайнятий – у них танцювальне свято. Біля КТК якийсь приватний зал вільний, але зажадали надто велику оренду плату, хоч і розуміли яка сьогодні склалася із залом і концертом ситуація. Нічний клуб – найбільш стабільний варіант».

Тож не зважаючи на напружену ситуацію в державі і позицію кіровоградських чиновників, гурт АнтитілА все ж продовжує гастролі, аби хоча б морально підтримувати українців.

P.S. Перша електронна намагалася зв’язатися до начальника управління освіти Кіровоградської міськради Лариси Костенко, але покищо отримати коментар від неї не вдалося.

Володимир КОНДРАШОВ, для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар