Голова Світловодської РДА другий рік поспіль не згадує в декларації про бізнес дружини

30 квітня 2015 року голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко представив жителям Світловодського району новопризначеного голову райдержадміністрації Сергія Твердовського та вручив йому розпорядження Президента України від 28 квітня 2015 року № 490/2015-рп «Про призначення С. Твердовського головою Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області». Даному призначенню, однак, передувало проходження перевірки передбаченої Законом України «Про очищення влади», згоду на яку Сергій Твердовський давав особисто.

Ми вирішили проаналізувати подану тоді декларацію про доходи Твердовського за 2014 рік та наявну на сайті РДА декларацію за 2015 рік і виявили – посадовець був не до кінця чесний при заповненні даних документів.

Декларація Сергія Твердовського за 2014 рік виглядає не просто скромно, а навіть аскетично – загальна сума власного доходу 0 грн, загальна сума доходу сім’ї (дружина Наталя Іванівна та два неповнолітні сини Дмитро та Олександр) – 20 тисяч 476 грн. Найпростіший підрахунок показує – сім’ї Твердовських вдалось прожити рік маючи дохід у 1706 грн на місяць.

При цьому у власності самого Сергія Твердовського на той час перебувала земельна ділянка на 1 тис. м2, піввартири площею 17,2 м2 та автомобіль «Toyota Camry» 2006 року випуску. На дружині, за даними декларації, в 2014 році числилась земля на 1 тис. м2, друга половина квартири на 17,2 м2, власна квартира площею 48,4 м2 і два автомобілі «Lexus LS460» 2007-го та «Audi A4» 2005-го року випуску.  За приблизними підрахунками, орієнтуючись на ціни перепродажу автомобілів в мережі Інтернет, вартість сімейного автопарку, надумай Твердовський продати його, на даний момент складала б близько 50 тис. доларів.

У 2015 році доходи сім’ї дещо покращились. За цей рік Сергій Твердовський задекларував 49,21 тис. грн власного доходу – зарплатні, та 21,83 тис. грн – доходу дружини, який також повністю складався із заробітної плати.

За рік наявне у сім’ї майно не змінилось, от тільки Сергій Твердовський, судячи з відсутності запису про отримання доходу від продажу майна та змінах в статті «автомобілі легкові», поміняв власну «Toyota Camry» на більш бюджетний ВАЗ 2109, 1994 року випуску.

Про наявність власного бізнесу, внесків до статутних капіталів товариства, підприємств чи організацій, посадовець ні в одній декларації не вказав. Цей факт, одначе, не відповідає дійсності.  Так Сергій Твердовський і досі є співзасновником ТОВ «Центр-Нафта», яке починаючи з 2012 року, за даними держреєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, перебуває у стані припинення. Вклад посадовця до статутного капіталу фірми складає 5 тис. грн.

Бізнес інтереси дружини нинішнього голови Світловодської РДА значно більші. Так Твердовська Наталя Іванівна є співзасновницею:

  • ТОВ «Конан-плюс КІР» – внесок до статутного фонду 6,25 тис. грн;
  • ТОВ «Торговий будинок «Добре слово» – внесок до статутного фонду 12 грн;
  • ПП «Регіони України» – внесок до статутного фонду 50 грн;
  • ПП «Парфор» – внесок до статутного фонду 12,5 грн.

З деклараціями голови Світловодської РДА Сергія Твердовського ви можете ознайомитись тут:

Твердовський 2014.pdf

Твердовський 2015.pdf

За матеріалами сайту медіарозслідувань “Прозоро”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар