Платникам податків Кіровограда відшкодовано 377 млн грн ПДВ

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Станом на 01.11.2015 року платникам міста Кіровограда відшкодовано 648,5 млн. грн. податку на додану вартість, у тому числі на рахунки платників – 634,5 млн. грн., з них за процедурою автоматичного відшкодування – 377,7 млн. грн. – повідомила начальник відділу обліку та звітності бюджетних та інших надходжень Лариса Доброва.

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує, що 29 липня  2015 року набрав чинності Закон України від 16.07.2015 №643-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість». Згідно з даним нормативним документом з 1 серпня вступили в дію нові правила, зокрема:

– покупцям надано право відображати податковий кредит на підставі копій податкових накладних, отриманих з ЄРПН. Тобто, їм вже не потрібно отримувати такі податкові накладні у постачальників. Такий сервіс  вирішує проблему, коли програмне забезпечення покупця та продавця не налаштоване для електронного обміну накладними;

– платникам податку, які постачають товари/послуги безперервно або ритмічно матимуть право складати 1 раз на місяць 1 зведену податкову накладну кожному покупцю – платнику ПДВ. Наприклад, постачання тепла газу, електроенергії, послуг зв’язку тощо. Такі накладні складаються в останній день місяця і містять обсяг всіх операцій проведених за місяць. Це суттєво зменшить кількість податкових накладних, оскільки раніше податкові накладні потрібно було складати на кожну операцію.

– платники податку зможуть включати до податкового кредиту податкові накладні, зареєстровані в ЄРПН, протягом 365 календарних днів з дати їх складання. Раніше – лише в періоді їх складання чи в періоді їх реєстрації в ЄРПН з порушенням термінів;

– спрощується форма податкової накладної, оскільки скасовуються  неактуальні реквізити (місцезнаходження покупця/продавця, вид цивільно-правового договору), в яких платники найчастіше припускали помилки.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар