Трирічна Полінка бореться за життя

Кілька днів тому Перша електронна писала про трирічну Полінку, яка потребує допомоги, оскільки у дитини 70% опіків. Родина проживає у с. Войнівка Олександрійського району. Детально про нещасний випадок кореспонденту Першої електронної розповіла мама Полінки – Вікторія Коропенко.

 – Пані Вікторіє, розкажіть будь ласка, як це сталось?

– Бабуся нагріла воду і поставила на підлогу. Полінка підсковзнулась і спиною впала у кип’яток. Ми її відразу витягнули, я її роздягнула. Буквально через 5 хвилин ми сіли в машину і поїхали до лікарні. Я її так голеньку і тримала на руках. Спочатку ми не могли знайти до кого звернутись, бо в нашій «районці» не так просто зорієнтуватися. Потім із Кіровоградської дитячої обласної лікарні викликали реанімацію і нас забрали у Кіровоград.

– На скільки постраждала дитина?
– Спочатку лікарі сказали, що у Полінки 33% опіків, потім – 50%. Зараз діагноз – 70% опіків, несумісні з життям.

– Які місця найбільш уражені?
– Простіше назвати що лишилось цілим: обличчя, шия, плечі. Все інше – попечено. Коли Полінку везли на перев’язку, я її бачила: у неї все обмотано бинтами, видно тільки обличчя і пальчики на ніжках. Слава Богу, що немає опіків внутрішніх органів. Ми цього найбільше боялися.

– В якому стані зараз Полінка?
– Стан стабільний. Лікарі кажуть, що це нині найкраще для дівчинки (якби були покращення, то була б загроза й погіршення). Зараз Поліна в реанімації. Якщо аналізи будуть нормальні, то днів через три її переведуть в опікове відділення. Зараз це робити бояться, тому що в будь-який момент може стати гірше. Лікарі говорять, що Полінку краще ще кілька днів потримати під апаратом штучного дихання. Уже почали працювати нирки. Поліна в мене дівчинка сильна. Вона впорається, якщо їй допомогти.

– Вона вже прийшла до тями?
– Так. Впізнає мене, кличе до себе, кричить, що боляче. Мене до неї не пукають. Один раз я випросила і мене пустили, але згодом пошкодувала про це, тому що Полінку кілька годин не могли заспокоїти. Вона плакала і кликала мене знову і знову…

– Лікарі виконують свої обов’язки?
– Спиридонов Тарас Петрович, який працює у відділенні інтенсивної терапії – лікар від Бога. До нього можна звернутись із будь-якими питаннями – завжди розкаже. Він ходить до Полінки кожні 15-20 хвилин. Завідуюча опіковим відділення Корчака Наталя Миколаївна навіть вийшла у час своєї відпустки, щоб оглянути Полінку. А є лікарі, які кажуть: «Ну що-що.. А що ж при опіках може бути?» – і просто йдуть. Я сиджу і плачу. А що ж ще лишається робити? Ніхто нічого не каже…

– Скільки донорів уже здали кров для Поліни?
– В п’ятницю – 19, сьогодні – 17. Всього треба більше 50 донорів, бо Поліні потрібна не тільки плазма крові, а й ліки, які виробляться з неї.Загалом щодня потрібно щонайменше 6 донорів. Окрім волонтерів, здавали кров родичі, сусіди. З військової частини з Аджамки приїхали хлопці – здали.

– Скільки коштів вже витратили на лікування?
– Перша операція, яку вже зробили, коштує 3500 грн. Ми їх оплатимо щойно видадуть чеки. За першу ніч перебування в реанімації пішло 7000 грн, за другу – 4000 грн. Постійно дописують нові ліки… Один антибіотик коштує 800 грн, а їх треба багато. Двічі на день мені дають список ліків, на які щодня йде не менше 2000 грн. Шукати ліки за дешевшими цінами допомагає Тарас Петрович. Ми так підрахували, що за п’ять днів у нас пішло близько 27 000 гривень.

– Всі ліки і процедури оплачуються офіційно? Немає ніяких умовних «благодійних внесків»?
– Є умовні «антибіотики» по 240 грн за ампулу. Їх нам пропонують лікарі. Я кажу: «А чеки?». А чеків немає.

– Які ще операції потрібні Поліні?
– Їй ще будуть пересаджувати шкіру на найбільш уражені місця. Я питала чи можна мою шкіру пересадити, то лікар каже, що є надійніші варіанти. Мою шкіру організм Полінки може відторгнути, як і цю, що була пересаджена під час першої операції. І, звісно ж, пластична операція необхідна.

– Скільки на це потрібно грошей?
– Лікарі точних цифр не називають, вони кажуть, що десятки тисяч. Я дізнавалась через знайомих, то хтось називає суму 60, хтось – 95 тис. грн.

Батьки дуже вдячні всім, хто допомагає. Головний лікар Обласної станції переливання крові Сергій Кіба повідомив, що донорів для Полінки зараз достатньо.

Потрібно шукати кошти. Протягом п’яти днів на картку надійшло близько 2 000 грн., а під час нашої розмови прийшло смс-сповіщення, що на картку перерахували 20 грн. Ще 150 грн. мамі Полінки дали люди у лікарні. Але це крапля в морі у порівнянні з тим, скільки ще потрібно, щоб трирічна Поліна отримала надію на життя.

Тому батьки просять про допомогу всіх не байдужих: потрібна матеріальна підтримку.
Вікторія — 0632865679
Коропенко Олександр Васильович — 0684699417
Картка ПриватБанку 5168757270107685

Поширити:

Залишити коментар:

коментар