Якщо Постриганенка визнають винним у смертельній ДТП, його покарання скоротять за “законом Савченко”

Олександр Постриганенко під час судового засідання 25.08.2016

У Кропивницькому підозрюваний у скоєнні смертельної ДТП 20-річний Олександр Постриганенко, у разі визнання його винним, зможе скористатися так званим “законом Савченко”.

За цим законом, кожен день перебування Постриганенка у СІЗО зарахується йому за два дні позбавлення волі при обчисленні судом покарання. Про це сьогодні, 11 жовтня, розповів представник прокуратури Ігор Васильків.

Прокурор є стороною обвинувачення у справі за ч.2 ст. 286 КК України проти сина колишнього головного податківця області Олександра Постриганенка, якого підозрюють у скоєнні ДТП у стані алкогольного сп’яніння, унаслідок якого загинула людина. Справу нині розглядає Кіровський райсуд Кропивницького.

“Підозрюваний перебуває зараз під слідством, у СІЗО, і у разі виненсення судом обвинувального вироку, якщо він заявить про застосування до нього цієї норми закону, йому можуть зарахувати 1 день в СІЗО за 2 дні строку покарання”, – розповів Ігор Васильків.

Крім того, прокурор підтвердив, що, зі слів свідків, Постриганенко, намагався втекти з місця ДТП, але його затримали очевидці.

Також, Ігор Васильків повідомив, що покарання, на якому прокуратура буде наполягати, буде оголошено пізніше, під час судових дебатів.

“Оскільки ми бачимо, що сторона потерпілого планує відшкодовувати завдані збитки потерпілим, дані, які вони нададуть, будуть впливати на покарання, яке призначить суд”, – розповів прокурор.

Сьогодні під час судового засідання Олександр Постриганенко повністю визнав свою вину. Після перерви у засіданні, 27 жовтня, сторони почнуть судові дебати.

Нагадаємо, 27 червня, водій автомобіля “Citroen” Олександр Постриганенко, ймовірно, перебуваючи напідпитку, перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу по вул. Київській, внаслідок чого зіштовхнувся з “Москвичем”. Водій радянського авто згодом помер у лікарні, а 5 пасажирів отримали важкі травми, в тому числі 6-річний хлопчик.

29 червня суддя Ленінського райсуду Андрій Загреба виніс рішення залишити Олександра Постриганенка під вартою строком на 60 діб без права на заставу.

7 липня апеляційний суд відмовив у скарзі захисту підозрюваного, а 25 серпня Ленінський райсуд Кропивницького постановив продовжити термін перебування Олександра Постриганенка під вартою на строк до 28 вересня.

20 вересня суддя Кіровського райсуду Євген Романюк постановив прийняти справу до розгляду, і продовжив перебування обвинуваченого Олександра Постриганенка під вартою сроком на 60 діб.

28 вересня розгляд справи було розпочато, але через неявку у судове засідання адвоката підозрюваного Кричуна та представників обласної лікарні у судовому засіданні було оголошено перерву до 11 жовтня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар