Прокурор Душинський, який напідпитку збив насмерть 15-річного юнака, вийшов на свободу за “законом Савченко”

фото gre4ka.info

Колишній прокурор Анатолій Душинський, який у жовтні 2013 року на пішоходному переході насмерть збив 15-літнього хлопця Олександра Богатирьова, вже перебуває на волі.

Нагадаємо, справу тоді розглядали рік, і восени 2014 року Новомиргородський районний суд Кіровоградської області засудив Душинського до 7 років позбавлення волі, 3 років позбавлення права керування автомобілем та зобов’язав виплатити родині загиблого 150 тисяч гривень в якості моральної компенсації.

У лютому 2016 року Душинський подав до Полтавського районного суду Полтавської області клопотання про зарахування строку перебування під вартою в строк відбування покарання у виді позбавлення волі відповідно до правил статті 72 КК України, і суд її задовольнив.

4 березня 2016 року той же Полтавський районний суд Полтавської області за головування судді Кіндяк І.С. задовольнив клопотання Душинського про умовно-дострокове звільнення.

“Керуючись ст. ст. 81, 107 КК України, ст. 537 КПК України, суд ухвалив клопотання засудженого про умовно-дострокове звільнення, – задовольнити. Засудженого звільнити умовно-достроково на 03 роки 05 місяців 23 дні від відбування покарання за вироком Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 09.09.2014р”, – йдеться в ухвалі суду.

Таким чином, екс-прокурор Анатолій Душинський, якого було визнано винним у тому, що він, керуючи авто напідпитку, збив насмерть 15-річного хлопця, відсидів за ґратами менше 2 років. Вбивця був звільнений за “законом Савченко”, який передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар