Уродженка Кропивницького, яка досягла успіху в столиці, привітала Україну з Днем Незалежності

Шеф-редактор та ведуча “Нового каналу” Ганна Жижа, яка народилася, навчалася та виросла у Кропивницькому (тоді – Кіровоград), зворушливо привітала українців з Днем Незалежності.


Біографічна довідка

Ганна Жижа навчалася у кіровоградській школі № 14 із поглибленим вивченням англійської мови. Це й зумовило її вибір вишу в майбутньому.

У ті роки у кіровоградському Будинку піонерів був клуб дитячої журналістики. Хлопці й дівчата, які мріяли потрапити в телевізор, робили програму «Новини із перших вуст». Вона виходила щонеділі в ефірі обласної кіровоградської телерадіокомпанії. Незабаром Аню помітили й запропонували їй стати кореспондентом Кіровоградської обласної телерадіокомпанії. А через два роки вона стала ведучою новин і радіоведучою.

У 2001 році Анна закінчила Кіровоградський державний університет ім. Володимира Винниченка, факультет іноземних мов, і отримала спеціальність викладача англійської мови. Але не працювала за фахом жодного дня. Ще не закінчивши університет, переїхала до Києва і продовжила працювати в журналістиці.

Кар’єра

З жовтня 1995 по січень 1999 – журналіст і ведуча Кіровоградської телерадіокомпанії ТТВ. Кілька місяців у 1999 році – ведуча програм театру-студії «Мода». Студію «РИМО» (розробка та виготовлення модного одягу) очолювала мама Ані. А дівчина вела її покази.

З квітня 1999 по березень 2002 обіймала посаду редактор відділу радіопроектів у громадському об’єднанні «Інтерньюз-Україна»

У лютому 2003 року прийшла працювати журналістом на телеканал «ТОНІС», через рік стала ведучою і працювала там до 2007 року.

У 2007 році стала випусковим редактором програми «TV-TabloID» на Новому каналі.

У жовтні 2008 року Ганна Жижа стала шеф-редактором програми «Підйом». Ведучими на той час була легендарна трійка – Олександр Педан, Сергій Притула, Ольга Фреймут. Ганна завжди згадує період роботи в «Підйомі» з усмішкою.

З 2011 року Ганна Жижа – творець і шеф-редактор соціального реаліті «Ревізор» на Новому каналі. Саме вона з першого випуску програми відповідає за всю креативну складову проекту. Від моменту підготовки до зйомок і постановки касети з готовим випуском на полицю. «Моя гордість – це наш «Ревізор». Це не просто програма. Це спосіб мислення, стиль життя, принципи любові і турботи. Робота в «Ревізорі» зробила мене в рази кращою і щасливішою».

У 2012 році соціальне реаліті «Ревізор» отримало Національну премію «Телетріумф» у номінації «Найкраща інформаційно-розважальна програма 2012 року». І потрапило до Книги рекордів України у номінації «Народне визнання у соціальних мережах». Тоді на офіційній сторінці «Ревізора» у Facebook було зареєстровано 44 тисячі користувачів.

«Пам’ятаю, оголошення переможців номінації було майже в кінці церемонії. А після того, як нас назвали, емоції були такі сильні, що можна порівняти з оглушливим ударом по голові! Пам’ятаю тільки, що ми бігом бігли на сцену. Нарядні, на підборах, у сукнях. Звісно, нагорода додала впевненості й сил. Я завжди ношу в гаманці полароїдну фотографію. На ній – вечір після церемонії. Тоді ми всією командою і з нашим другом, ресторатором Арамом Мнацакановим завітали в один із київських ресторанів, щоб відсвяткувати перемогу. Від щастя і вдячності нас просто розривало!»

Також у 2011 році Ганна Жижа стає обличчям новин на Новому каналі – веде «Репортер». А з 2013 року – ведуча інформаційно-розважальної програми «Абзац!»

«Репортер», як тепер і «Абзац!», для мене подарунок! Найбільше на роботі я люблю очевидний результат. Тут же результат роботи настає дуже швидко – це прямий ефір».

Крім того, Ганна Жижа була шеф-редактором ще восьми проектів Нового каналу. У 2012 році під керівництвом Ані виходило відразу кілька програм. Проект соціального характеру «Посторонним В.», програма про зірок шоу-бізнесу «Наші в Раші», сімейне реаліті «ШоуШара», кулінарне шоу «Готуй», ігрове шоу «Недільній офіс». У 2014-му – спеціальний проект до триріччя соціального реаліті «Ревізор» – «Ревізор без купюр» і реаліті-шоу «Стажери».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар