Олександрійських шкуродерів, які вбили та розчленували цуценя, покарали штрафом

Кіровоградські правоохоронці закрили кримінальну справу проти студентів Олександрійського ветеринарного технікуму, які жорстоко вбили і розчленували цуценя. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Заяву про злочин до поліції написали волонтери собачого притулку “Друг”, адже саме вони віддали цуценя в “добрі руки” 17-річної студентки технікуму. А вже наступного дня в одній із соцмереж з‘явилося це відео. На ньому студенти першого курсу у присутності свого викладача спочатку топлять цуценя у пакеті із водою, а потім розчленовують і знімають шкіру.

Жорстоке вбивство супроводжують жартами, лайкою та сміхом. Відтоді минуло три місяці і, як твердять активісти, жодних слідчих дій так і не відбулося. Начальник Олександрійської поліції Олександр Кодак каже, що правоохоронці зробили все можливе і прийняли рішення про закриття кримінального провадження за відсутністю складу злочину. У постанові про закриття провадження слідчий зазначає, що утоплення – це не жорстокий метод вбивства, а дії студентів та їхнього викладача не несуть будь-якої суспільної небезпеки, тому їх просто оштрафують.

Активісти вражені.

“Усе починається з маленьких кошенят та цуценят. Коли дитина маленька підкидає цуценя і грає ним у футбол, потім це закінчується вбивством людини”, – каже волонтер Леся Піньковська.

Активісти поскаржилися у прокуратуру на бездіяльність міліції і порушення прав заявників, адже навіть про закриття справи їх не повідомили. Хоч у те, що і тут комусь буде діло до загибелі нещасного цуценяти, не дуже вірять. Волонтери вирішили в суді доводити, що публічне вбивство і розчленування тварини – це кримінальний злочин. І 357 гривень штрафу за це – не покарання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар