Український інститут національної пам’яті презентував просвітницький сайт “Українська Друга світова” (ВІДЕО)

Український інститут національної пам’яті (УІНП) в рамках загальнонаціональних заходів вшанування 71 річниці завершення Другої світової війни у Європі презентував просвітницький тематичний проект – сайт Українська Друга світова.

“Пам’ять про Другу світову війну, яка подавалася, як Велика Вітчизняна війна, міфи про ту війну, були наріжним каменем формування радянської ідентичності й залишилися такими після розвалу Радянського Союзу”, – розповів під час презентації сайту в Українському Кризовому Медіа Центрі голова УІНП Володимир В’ятрович.

Щоб спростувати ці міфи й зробити наше сприйняття того часу менш політизованим, УІНП запустив просвітницький тематичний сайт “Українська Друга світова“. На медіаресурсі викладено ґрунтовну підбірку матеріалів про бойові дії на території України, український визвольний рух, втрати України у Другій світовій війні, життя під нацистською окупацією, українців на фронтах Другої світової війни та багато іншого.

Також на прес-конференції представили науково-популярну книгу “Війна та міф. Невідома друга світова” — проект, який розвінчує 50 найпоширеніших рядянських та сучасних міфів про Другу світову.

за матеріалами УІНП
відео: Український Кризовий Медіа Центр
Поширити:

Залишити коментар:

коментар