У Кіровограді 4 роки триває розслідування смертельного ДТП з дитиною (ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровограді батьки загиблої під колесами молоковоза 5-річної дитини понад три роки намагаються добитися справедливості. Двічі правоохоронці закривали кримінальне провадження, мовляв, вини водія немає.

Натомість батьки були іншої думки і таки домоглися поновлення розслідування. Вже за місяць суд має винести вирок у цій справі. Шукали правду в цій історії і кореспонденти “Подробиць”.

Трагедія сталася у грудні 2012 року на дорозі у селі Могутнє. П’ятирічна Даша вибігла з двору і потрапила під колеса молоковозу. Дитина померла в швидкій, дорогою до лікарні. Однак правоохоронці провини водія не побачили. Справу двічі закривали.

“Танравердієв був, який вів нашу справу, це – перший слідчій, далі – Дьолов, Бачурін, Горяний, Язан, Жолонко був прокурором Кіровоградської області. Вважаємо, що розслідування велося не об’єктивно, упереджено і однобічно, взагалі нас ніхто не слухав”, – запевняє мама загиблої дівчинки Наталія Ткаченко.

Десятки звернень у правоохоронні органи, скарги на слідчих та повторні експертизи. Батьки загиблої дівчинки домоглися поновлення розслідування.

“Підозра була виявлена тільки у грудні місяці 2014 року, була тільки пред’явлена підозра обвинуваченому і все, а то просто він проходив по справі як свідок, убив дитину, факт є на лице, що дитини немає, але нічого далі не робилося”, – каже Наталія Ткаченко.

Водія звинуватили у тому, що не застосував екстрене гальмування. Суд триває більше року.

“Призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на два роки”, – каже прокурор Віталій Вергелес..

За 4 роки після аварії водій молоковоза, своєї провини не визнав. І, кажуть батьки загиблої дитини, навіть не просив у них пробачення.

“Прошу закрити кримінальне провадження у зв’язку з тим, що я не порушив правила дорожнього руху, аварія сталася за вини дорослих, які недогледіли дитину”, – наголошує водій молоковоза Іван Флоря.

Вирок у цій справі суддя має винести за місяць. Однак, на відміну від прокурора, батьки вимагають від суду максимального покарання – вісім років за ґратами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар