Як рятувальники збирали ртуть на центральній площі Кіровограда (ВІДЕО)

У вівторок, 19 квітня, кіровоградські рятувальники здійснювали ліквідацію ртуті з намету мітингувальників, що розміщений на площі Героїв Майдану. За інформацією прес-служби ДСНС в Кіровоградській області, рятувальники під час цього процесу були одягнені у засоби захисту та не знімали їх протягом всього часу ліквідації.

«Наші працівники збирали ртуть в засобах захисту. Вони проводили збір ртуті в костюмах Л-1, який складається з гумового комбінезону суцільного з взуттям, куртки з капюшоном та гумових рукавиць. Також на рятувальниках були одягнені протигази ПМК з універсальною фільтровою коробкою. Працівники вилучили на місці події саме 50 грамів ртуті», – повідомила керівник прес-служби ДСНС в Кіровоградській області Вікторія Крохмалюк.

Читайте також: Намет на центральній площі Кіровограда облили нібито ртуттю. Активісти підозрюють підставу (ФОТО)

Кіровоградські мітингувальники стверджують, що вони були присутні тільки під час ліквідації залишків ртуті біля нижньої частини намету. У той час рятувальники були без засобів захисту.

«Коли рятувальники покликали нас, ми побачили, як внизу намету вони збирають ртуть без засобів захисту. Під час того, як працівники ДСНС збирали ртуть зверху намету, нас поруч не було», – повідомила мітингувальниця Надія Соколенко.

Нагадаємо, вночі 19 квітня намет протестувальників проблемного гуртожитку (проспект Університетський, 21), який вже більше місяця стоїть на площі Героїв Майдану, облили невідомою речовиною. Правоохоронці стверджують, що це ртуть.

Читайте також: У Кіровограді рятувальники і поліція намагаються демонтувати намет мітингувальників

Поширити:

Залишити коментар:

коментар